Home Рубрики Коментарът на ... Поредната политическа димка

Поредната политическа димка

1 min read
0
0
34
Цветан Цветанов

Бившият член на ГЕРБ Цветан Цветанов, създател и заместник-председател на шайката, бивш председател на ПГ на ГЕРБ, бивш вице-премиер и министър на вътрешните работи, бивш зам.-кмет на София, представи инициативния комитет за учредяване на новата му партия „Републиканци за България“, предаде БНР.

loading...

Има нещо не само много смехотворно, но и дълбоко трагично, когато се съпоставя политическата биография на един физкултурник с неповторим синтаксис, който днес заявява създаване на нова политическа партия, сформирана от останките на управляващата днес партия и няма как да игнорираме реваншистките му мотиви за реализация на тоя “проект”.

Цветанов и Инициативният комитет на “Републиканци за България” в първата си публична проява не декларира никаква идеологическа платформа, освен нищо не означаващата формулировка, че ще е партия в дясно от центъра. Същият етикет си лепят и ГЕРБ, и ДПС, и “Воля”, и НФСБ, както още много парламентарни и извънпарламентарни партии и формации. А това означава, че “Републиканци за България” ще бъде същата клиентелистка организация, каквито са всички останали политически партии. Дори и БСП не можа да избяга от това клише, като се имат предвид милионерите и олигарсите в нейния личен състав.

Тези констатации, колкото и формални да са, дават достатъчно основания да си зададем резонния въпрос кой и кои ще членуват в партията на Цветанов и защо? В голямата си част бъдещите членове и симпатизанти на “Републиканци за България” ще бъдат разочарованите и обидените от ГЕРБ, както сам призна Цветанов. А тези хора какво ще търсят в замяна на политическата си реализация? Нищо повече от пропуснати и пропиляни до сега дивиденти – административни длъжности, обществени поръчки, спечелени нагласени и фалшиви конкурси. Този филм го гледаме от 30 години и ни омръзнна до втръсване!

Любомир Кольовски

Load More Related Articles

Check Also

Мутра сънува инвестиционна дестинация

Покрай изпълненията на Каскетчо и дебилизмът с маските, пропуснах вчера новите глупашки из…