Home Рубрики Коментарът на ... Пожарникаря води на Чалгаря. Това е. Язък!

Пожарникаря води на Чалгаря. Това е. Язък!

2 min read
0
0
55
Любомир Кольовски

Славчо (не мога да си изкълча езика и клавиатурата и да го наричам господин Трифонов) докара политическата шахматна игра до положението цугцванг – неблагоприятно положение за играча, който е на ход. Играчът, който е на ход, са гласувалите за шоумена. Какъв ход имат те, оттук нататък? Ами, никакъв. Стават от масата и си тръгват. И никога повече няма да дадат своя вот за „Има такъв народ“ (ИТН). Кой печели от неосъществимата номинация за премиер на една шахматистка със световна известност, която е доктор по икономика и владее пет – шест чужди езика? Да. Познахте. Печели Борисов, който се тресе от страх какво бъдеще го очаква, когато слезе от премиерския трон и с животинска ярост се е вкопчил, че даже се впил във властта като кърлеж. Славчо му даде още време, въпреки че избирателите на ИТН не са ГЕРБопитеци и искаха Главатаря да си тръгне час по-скоро. Мнозинството от българите искат същото. Но Славчо ги излъга. Мълча, като пън дни наред, за да ни зарадва в началото на Страстната седмица с новината, че дезертира.

loading...

Само Главатаря има ход в тази тъпа шахматна партия. Главатаря сега ще се впусне в атака, ще обижда и ругае Славчо и ИТН, ще се присмива на останалите и ще се чувства абсолютно свободен в просташките си импровизации – тъпанарска пиеса,

омръзнала и втръснала на отвратените зрители, сред които съм и аз. Вероятно интелигентните депутати на Славчо – известни икономисти, юристи, медици и т. н. не са консултирали партийния си началник, че птичето на политическото щастие, което кацна за миг на рамото на шоумена няма да му даде втори шанс. Защото Славчо сигурно разбира, че имаше възможност с подкрепата на своите и на останалите депутати, врагове на ГЕРБ, а това са 165 гласа, можеше да се стигне до сериозни законодателни и организационни промени, да актуализира бюджета и да работи за плана за възстановяване и устойчивост и чак тогава да се отива към предсрочни избори. Птичето на политическото щастие отлетя. Славчо може да пита Алена колко депутати ще има ИТН в следващия парламент.

Славчо не за първи път играе пошлата си комедия. Помните, надявам се, че неотдавна, сред прочутия си референдум, шоуменът направи кастинг за депутати, министри и политици и това представление не доведе до нищо. Но Славчо не проумя резултата и не си взе поука от провала си. И сега няма да разбере какво е направил. По-добре за него би било да слезе от политическата сцена и да се върне в студиото на телевизийката си. Пожарникаря води на Чалгаря. Това е. Язък!

Load More Related Articles

Check Also

Гербоидите съсипаха и туризма

И без това туризмът по цял свят пострада от пЛандемията. Но и от преди това, в България не…