Home Рубрики Коментарът на ... Прекален щаб и Боку не е драг

Прекален щаб и Боку не е драг

2 min read
0
0
47
БГ реалност

Мина вече месец, откакто сме в извънредно положение. За страшното разбрахме от следните мерки: задължиха ни да носим маски с риск от бактериални инфекции и задушаване, останахме без работа, правосъдието вдигна бялото знаме и май само престъпниците имат право на достъп до съдебната система, затвориха пазарите и голяма част от магазините, останахме без пари и без нерви, а психическите отклонения видимо се увеличават за разлика от жертвите на вируса.

loading...

Този пик все го чакаме, чакаме ада, направо ни се изчака чакалото. То беше плато, та възход, та връх и пик чакаме, явно щабът и правителството звездите им го говорят и очакват планини от трупове, за които предвидливо са си подготвили чували и със сигурност репликата: „Ние казахме ли ви, ааааа?!“ . А Борисов чака с нетърпение да приключи лудницата, за да може да се обяви официално за Спасител № 1 за всички времена.

Лошото е, че българите сме си проклето племе. Наред с примерните, които излизат на къси прибежки, следейки другите неотлъчно с поглед и готови при първото кихане или кашлица да застрелят провинилия се, се размотават едни неверници. Вярно, с маски поради глобите, ама гледат едно противно и дори си позволяват да не пляскат на Генкоронавирусщаба и да не се разтопяват в овча благодарност, когато Спасителят Боку ги уведомява какви мерки е предприел за спасението им.

И всичкото това заради напразните надежди. Тъкмо видяха на хоризонта едни помощи, едни банкови заеми, едни разпределяния на пари сред нашите бизнесмени и изведнъж се оказа, че – тц! Няма! А народът започва открито да се подиграва с брифингите, които са по 20 часа на ден.

Борисов винаги е бил добър психолог относно тълпата. Но този път не улучи със светлинни години. Всяко абсурдно нещо започва да прави впечатление дори на най-немислещите. Да бяха тръгнали с добро, да не ни плашат, да обяснят разумно, а мерките да се затягат според ситуацията. Мутафчийски да я махне тази абсурдна генералска униформа, а Онуй да се спре да обикаля като муха без глава. И вместо политически брифинги, да имаме такива от лекарите на първа линия, от практикуващите. А не тези, които само съобщават статистика и се цупят на неудобните въпроси. Отделно, че се изживяват и те като спасители на нацията.

С нарастването на безработните и бедните, намалява аурата на Борисов. Защото на година хиляди умират от липса на адекватно здравеопазване и обикновена мизерия. И адът, който настъпва, е този на мизерията, глада и бедността. А там спасители няма! Има само възмездие….

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Корнелия Нинова, Христо Иванов, озаптете си крайните фенове

Студентите от Западна Европа си тръгнала, дойдоха дъждовете, навън застудя. Протестът съвс…