Home Рубрики Коментарът на ... Протестът е на младите. Бъдещето е тяхно

Протестът е на младите. Бъдещето е тяхно

2 min read
0
0
17
Протести

Времето отдавна не е наше. Ние, поколението на прехода, го пропиляхме без да успеем да се преборим за бъдещето на децата си. Днес отново е време на протести.

loading...

Протести на младите. Тези, които не помнят времето на Живков и разбойническото „демократично“ първоначално натрупване на капитали в началото на прехода. Но са млади, образовани, интелигентни и най-важното – обичат България. Те протестират за Родината си, за бъдещето си тук, а не по света. Протестират, защото знаят и могат и не искат престъпници да управляват Родината им.

Тези дни на протестите в Пловдив голямо впечатление ми направи един млад човек – Атанас Гатев. Образован, с висше образование – инженер, интелигентно говорещ, патриот. Идва с лице, изрисувано с българското знаме, което не знам защо ми напомни филма „Смело сърце“. Идващ от Стамболийски в Пловдив всеки ден за протестите, за да каже „Мутри вън!“ на мафията и да иска бъдеще за младите хора в България.

Такива млади хора са бъдещето ни. Бъдещето на България! Които няма да се примирят като нас и няма да допуснат да ги излъжат, за да се покатерят по техните гърбове във властта.

Те са бъдещето! А на нас ни остава да ги подкрепим. Заради тях и заради нашите деца. И най-вече – заради България, за която винаги има надежда!

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Кеф с кефки и шкембе

В Пловдив имаше днес някакво събитие на армията. Бяха разположили някакви ракети, някакви …