Home Рубрики Коментарът на ... Размазване или замазване?

Размазване или замазване?

2 min read
0
0
218
Борисов и Гешев

Прокуратурата днес излезе с изявление, че се е самосезирала по изнесени в медиите данни за разследването на испанската прокуратура за евентуална съпричастност на Бойко Борисов в пране на пари. Това е изключително интересно, макар и очаквано с оглед на обществения натиск и интерес, който явно няма да стихне покрай възторжените изявления на ГМР за наплива от връщащи се българи в България.

loading...

И сега въпросът е: Какво е разпоредено?

Дали прокуратурата ще разследва, за да може да покрие каквото може и тук да приключи разследването, че той не е замесен и не знае за какво става дума, или е получила поръчка за “размазване” и опраскване?

От една страна, Борисов все още държи цялата власт в държавата, та дори и прокуратура и съдебна система в голямата й част. От друга – става много неудобен дори на господарите си. Прекалено много се набива на очи, прекалено много скандали, прекалено много издънки. Историята показва, че в такива случаи куклата на конци се сменя с друга, по-атрактивна.

Със сигурност скандалите около ГМР надвишават здравословното ниво. И то не е от днес, но през последната година нещата силно загрубяха и се разкриха или по-точно се осветиха много неща, които той би желал да останат на тъмно. А светът показа, че много по-добре от българите вижда кой управлява България!

Другото, което е интересно, защо преди конкурса за главен прокурор, Гешев и ръководителите на служби бяха повикани на инструктаж във Вашингтон. Спомняте си, нали? Когато “случайно” се разбра за това посещение и колко бяха недоволни участващите. Всъщност какви инструкции е получил Гешев там, не е много ясно. Едната заповед – да гони русофилите до дупка и да лови руски шпиони, е ясна и на малките деца. Но след това? С кого трябва да се захване? На САЩ за корупцията в България им е през….макарона, както разбрахме от изявлението на Помпейо, когато при такива силни участници в листата, изведнъж посочи никому неизвестен съдия като топ-корумпето на държавата ни.

В световната политика много неща се прощават и не се забелязват умишлено. Докато човекът е полезен и послушен. Но когато скандалите станат неудобни, световният елит няма никакви скрупули да ритне същият този, с когото са се прегръщали допреди дни.

И друго – Борисов не е играч. Той е селски хитрец, попаднал в подходящото време и на подходящото място и мислещ си, че като слуша господарите, друго не е необходимо. И макар да има безспорен талант за популизъм, този път няма да го спаси. Защото хората вече искрено го мразят.

Най-страшни са мерзавците, когато падат. Затова очаквам още по-силни репресии, арести и натиск върху неудобните. И разчистване на сметки на върха. А защо не и някой и друг труп, както беше в началото на мутренския възход през прехода?

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Политиците се правят на медици, а медиците на политици. Резултатът е ограничаване на човешки права и свободи

Вече една година политиците се правят на медици, а медиците на политици. Резултатът е огра…