Home Рубрики Коментарът на ... Резултатът – смърт на случайно попаднали на пътя на келешите хора, почернени семейства, невръстни сираци

Резултатът – смърт на случайно попаднали на пътя на келешите хора, почернени семейства, невръстни сираци

2 min read
0
0
73
Свещ

„Дълго мислих дали да го споделя…

loading...

Съвпаденията са случайни, но резултатът е един и същ…

Съвпаденията – пияни и/или надрусани келеши, мощни автомобили, превишена скорост, липса на превантивен контрол от съответните органи…

Резултатът – смърт на случайно попаднали на пътя на келешите хора, почернени семейства, невръстни сираци, неописуема мъка от загубата и… липса на правораздаване…

След шест месеца ще се навършат четири години откакто загубихме завинаги нашия Милен.

Един пиян и надрусан келеш на 26 години, управляващ мощен джип, го уби на пътя, врязвайки се челно в колата му с превишена скорост.

След години ходене по съдилища въпросният субект е осъден на по-малко от четири години затвор и излежава присъдата си при облекчен режим, защото е с привилегията жената, с която живее, да е адвокат и да е от много близките с Борисов в ГЕРБ.

Снощи един надрусан келеш на 22 години, управляващ мощен джип, уби на улица в столицата Милен Цветков, врязвайки се в колата му с превишена скорост. Последният чинно чакал на светещ в червено светофар.

Сега след години ходене по съдилища неадекватният келеш може дори да не бъде осъден ефективно, а условно, защото е с привилегията родителите му да са едни от „честно“ забогателите нашенци през мътните години на прехода и приближени до властимащи през същите тези години.

Това е положението в територията, управлявана от самозабравили се некадърници, за които човешкият живот няма никаква стойност и нищо не се направи през годините да се спрат убийците на пътя. Защото те са убийци. Да, има случаи на причиняване на смърт поради непредпазливост при пътно-транспортно произшествие, но докога в тази категория ще попадат пияни и/или дрогирани лица?

От снощи насам преживявам отново и отново това, което ни сполетя през злокобния октомври на 2016 г. и не мога да се успокоя.

Какво означава деяние по непредпазливост? Деяние по непредпазливост ще рече, че деецът не е предвиждал настъпването на общественоопасните последици или ги е предвиждал, но е мислил да ги предотврати.

Какво значи непредпазливост при съвсем умишлена употреба на алкохол в огромни количества и/или наркотични и упойващи вещества преди да седне деецът зад волана и да подкара мощната си кола по улиците и пътищата с в пъти превишена от допустимото скорост? И в кой точно момент този неадекватен субект е МИСЛИЛ изобщо?… Та когато един такъв келеш погуби живота на някого, това не е поради непредпазливост, а абсолютно умишлено деяние, защото келешът твърде добре е знаел (предвиждал) какво може да настъпи при тази ситуация, а ако е мислел да предотврати това, не би следвало да седне пиян и/или надрусан в автомобила.

Аз искам промяна в Наказателния кодекс в това отношение, за да спре тази касапница по пътищата. Тези убийци трябва да бъдат съдени за умишлено причиняване на смърт при пътно-транспортни произшествия, а не поради непредпазливост.

Преди четири години жертва на пиян и надрусан келеш стана нашият Милен…

Вчера жертва на надрусан келеш стана Милен Цветков…

Сигурно са стотици други такива жертви, за които аз не знам…

Утре може всеки един от нас да е жертва на подобни убийци, за които няма морал и закон и са оставени да правят каквото си поискат, само защото се чувстват привилегировани от близостта си с властимащи персони.

Ние сме тези, които трябва да поискаме промяна в законите, за да спре този ужас по пътищата…“

Наталия Сотирова, Фейсбук

Load More Related Articles

Check Also

Кеф с кефки и шкембе

В Пловдив имаше днес някакво събитие на армията. Бяха разположили някакви ракети, някакви …