Home Рубрики Коментарът на ... Счупеното стъкло на българската демокрация

Счупеното стъкло на българската демокрация

2 min read
0
0
30
Владимир Танев

Да, гледката от снощи не е сред красивите на българския протест. Никой няма право на посегателство над чужда собственост, още повече когато в колата има дете.

loading...

Да, но…

Когато една власт нарушава законите и конституцията, всички форми на протест са законни. Те са оправдани. Иначе да засилиш автомобила си срещу блокиралите кръстовището на Ситняково е повече от безразсъдно. То е безотговорно. Безотговорно е и към децата си, които возиш. Дали реакцията на хората, счупили предното стъкло на автомобила е адекватен отговор на формата на агресия от шофьорката, не мога да твърдя. Не стана ясно и колко протестиращи е премачкала жената. Не съм присъствал на случката. Още по-безотговорно е отсъствието на полицията, чието Първо районно е на около 200-300 метра от случката.

Тактиката на управляващите вече е до плоско ясна – неглижиране на протестите и оставяне хората да се сбият на улиците. И да насъскват провокатори. Тогава ТОЙ отново ще се появи под прожекторите, сега в ролята си на спасител на обществения ред. Иначе застрахователят ще плати повреденото стъкло. Кой, обаче, ще се наеме да поправи счупеното стъкло на българската демокрация…

Владимир Танев

Load More Related Articles

Check Also

Дарете старите си гащи

След като Простата Кърджалийска П. дари старите си календари на старчески домове, в неисто…