Home Рубрики Коментарът на ... Ще сеем мечти, ако ще и да жънем бури!

Ще сеем мечти, ако ще и да жънем бури!

1 min read
0
0
17
Ще сеем мечти, ако ще и да жънем бури!

Вчера владиката Николай по стар негов навик удари едно рамо на властта. Аз нямам навика да критикувам служителите на Църквата, тях има кой да ги съди, аз само си правя изводите. Но един израз ме впечатли. Относно протестиращите, владиката каза: “Който сее ветрове, ще пожъне бури!”.

loading...

Да напомня и друго: “Божието – Богу, кесарювото – кесарю!”. Българската Църква винаги е била духовна опора на паството си……доскоро!

Съгласна съм с бурите. Бурята утолява напрежението и енергията. Щетите са големи, но след бурята небето е невероятно синьо и чисто, въздухът мирише на озон и чистота и може да се започне животът отново…..

Ние не сеем ветрове, а мечти. Мечти за свободна България, за чиста и свята република, за свят, в който престъпниците са в затвора, децата учат в училище за величието на България, а не за иноверците и празниците им. Мечтаем за правосъдие и справедливост и достоен живот за всеки, който работи и допринася за общото благо. Мечтаем за държавници, а не чужди подлоги начело на държавата.

Нека да са бури! Бури, които да изчистят прогнилото и мръсното. Не ме е страх от бурите, а от мръсотията в блатото, в което се е превърнала Родината ми!

Нека да е буря!

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Кеф с кефки и шкембе

В Пловдив имаше днес някакво събитие на армията. Бяха разположили някакви ракети, някакви …