Home Рубрики Коментарът на ... Справедливост и възмездие трябва да са началото

Справедливост и възмездие трябва да са началото

1 min read
0
0
72
Борисов и Гешев

Твърдото ми убеждение е, че не може да се започне отначало, преди окончателно да се разруши и разчисти старото. Затова преди всичко останало, трябва да се потърси отговорност и да има справедливост и възмездие за ЧЕТВЪРТАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА, доведена от новите “демократи” /всъщност най-долната утайка на бившите комунисти и агенти на ДС/. Искам не само да знам цялата истина за продажбата на БГА “Балкан”, за “Булгартабак”, за “Видахим” и прочие затрити предприятия, но и кой го е разрешил и колко е взел за това.

loading...

Защото не се ли замисляте как изведнъж бедните политици на заплатки, след влизане във властта станаха милионери? И милиардери? Ноторно известен факт е, че за всяка подобна сделка са плащани яки, ама много яки подкупи. Сега тези хора ни се смеят в очите, обясняват ни колко ни е хубаво, а днес вече и открито ни наричат тулупи и негодници.

Овладяването на цялата държава без ценностни системи доведе до оглавяването й от престъпността. Няма система, която да не е изцяло подчинена на новите престъпници. Прокуратурата е беззъба и насочена към това да брани властта, а не да разследва престъпленията й, още повече – тя не само ги прикрива, но и активно участва в тях.

Всяка една партия обещава преди избори, че ще има “ревизия” и отговорните ще си понесат отговорността. Е, такова чудо тридесет години не видях. Всички са се навързали като свински черва и се страхуват, че ако посочат престъпленията на предишните, те ще им отвърнат на удара и ще посочат и техните! Затова имаме опозиция, която на практика с апатията си подкрепя управляващите.

Всички главни прокурори обслужват властта. Правото и справедливостта са избирателни и не засягат тези, които имат власт и пари. Това, което важи за бедняка, не важи за богаташа. Гербав виновен няма! Гешев вижда в един трудов договор държавна измяна, но не вижда нищо притеснително в това министър на финансите да си чати с хазартен бос и да си обсъждат какво да прави комисията по хазарта, и който хазартен бос според държавата дължи 700 милиона. То мирише, та умириса цялото правителство, обаче на Гешев му мирише на рози!

Затова питам тези, които се стремят към властта? Какво ще направите? Как ще накарате Гешев да разследва престъпленията на тези, които са го назначили там? Как ще накарате политиците да свидетелстват срещу други политици за престъпленията им? Кой съд ще издаде присъди, при положение, че от десетилетия съдебната система се разчиства от читавите и независими съдии?

Всъщност съд трябва да има. Дори незаконен! Защото справедливостта и наказанието за престъпления срещу народа винаги са легитимни, когато са наложени от суверена!

Елена Гунчева

 • Разруха

  Изтърваната държава

  Обичайна гледка из Родината ни са запуснати, рушащи се и започнати и недовършени сгради. В…
 • Цветан Цветанов

  Чикаго, ти мой малък Вършец

  Много българи подценяват Цветанов. Смятат, че никога няма да се забрави Апартаментгейт, СР…
 • Елена Гунчева

  Уби@tе длъжника!

  Колко длъжници познавате? Не големи бизнесмени, закъсали с вноската, защото са си купили н…
Load More Related Articles

Check Also

Дарете старите си гащи

След като Простата Кърджалийска П. дари старите си календари на старчески домове, в неисто…