Home Рубрики Коментарът на ... Страхливци ли ни управляват?!

Страхливци ли ни управляват?!

2 min read
0
0
72
Мариета Сивкова

Безспорно периодът на действие на извънредното положение е труден за всички нас. Спряха социалните контакти, спря икономиката и гладът настъпва…..

loading...

Стресирани сме и уплашени. Но спазваме разумно наложените мерки и търпим изолацията. Надяваме се – за добро.

Искаме да чуем добри новини. Очакваме ги!

Насреща какво имаме!

Цялата информация, в тази ситуация, я получаваме от специално създаден за ситуацията щаб. Говори ни човек – ген. Мутафчийски, непознат до вчера. Вярно, с качества и заслуги като лекар, които никой на оспорва. Но той не е измежду познатите лица, на които имаме доверие.

А те трябва да са по дефиниция – УПРАВЛЯВАЩИТЕ?!

А къде са!!!

Къде е правителството?! Виждаме го някъде – на заден план. То имитира икономически и социални мерки и вегетира, отлагайки решаване на проблемите, водещи до глад, във времето. Чакат другите държави да правят нещо, че да го приложат! Няма мисъл и капацитет?!

Не пожелаха да застанат начело и веднага да приведат в действие одобрения държавен документ- Националния план за готовност при пандемия от грип! Защо? Има създадени структури и национален съвет. Отделят се пари в бюджета за резерви за неговото изпълнение и т.н. ..

Уплашиха се! Начело на всичкия този хаос трябваше да застане член на правителството и политическата класа! Избрания трябваше ръководи прилагането на плана!

Но! Управляващите не искат да носят лошите новини и да трупат негативи от ситуацията. Бутнаха напред лекар- генерал. Политиците искат да излязат максимално сухи! Затова стоят на заден план и уж нещо правят, а всъщност нищо полезно за хората, нищо – за да не се сгромолясат доходите ни и да не се сринем психически!

Няма спасение, вътре са! В изолация, без да искаме, преосмисляме ценностите си – в личен и обществен план. Кризата е причина за прелом в мисленето ни! Гневът към отговорните за хаоса и безизходицата настъпва….

Не е виновен коронавирусът! А несправящата се система на страхливци, смели пред камерите, но с по няколко теста!

Мутафчийски е харизан, но и онези – на заден план, са обречени!

Автор: Мариета Сивкова

Load More Related Articles

Check Also

Защо хората се бунтуват срещу Covid мерките?

Много хора не желаят да носят маски на открито съвсем не защото са безотговорни тъпаци. Ни…