Home Рубрики Коментарът на ... Суверенитетът изключва инструктажите

Суверенитетът изключва инструктажите

1 min read
0
0
80
Слугинаж и раболепие

Главният прокурор и Номинираният за такъв са били на тайно посещение в САЩ. По-скоро не посещение, а привикани в САЩ. Както и шефът на ДАНС, поне такава информация излезе в медиите.

Никой не се учудва. Никой не се възмущава. Всички приемат, че е в реда на нещата големият Бял Брат да привиква главният прокурор и номинираният за такъв, както и шефа на националната сигурност на суверенна държава. Аз не го намирам за нормално. И ако това посещение беше част от някаква международна среща или обмен на информация, трябваше да се съобщи официално за него. А сега остава чувството за слугинаж.

Откъде накъде ще отиват в САЩ? Дори това, че сме членове на ЕС? Още повече, каква работа имат САЩ да се бъркат в прокуратурата в България. Борба с тероризма – да, бихме повярвали, ама за разлика от САЩ ние не сме избивали цивилни в суверенни държави и поради това не сме и обект на такива атаки. А и има и много по-застрашени страни от нас. Така че не е това. Корупция – ами нали от нея и те се възползват, за да държат на къса каишка правителството ни? И съответно да си сключват сделки за милиарди, въпреки съпротивата на българския народ….

Бавно и полека, за няколко десетилетия окончателно се лишихме от суверенитета си и се превърнахме във васали, в колония, подчинена на какви ли не господари. Които вместо да насърчат демокрацията и свободните избори в България, си посочиха генерал-губернатори на Територията. Които да ги слушат. А нас ни омайват с хипнозата на свобода и демокрация, каквито изобщо не видяхме тези 30 години. Защото дори Тодор Живков не беше толкова мазен и сервилен към съветските ръководители и пазеше националното ни достойнство. И България имаше авторитет. Сега има господари. И дори ни карат да сме благодарни за това!

Елена Гунчева

 • Иван Христос или Исус Гешев

  И кога чакаме голгота?

  Е, признавам малко са хората и ситуациите, при които онемявам. Днес чета откровение от Нид…
 • Болнична стая

  Примирението ще ни убие

  Гледам репортаж от Инфекциозна клиника в Пловдив. Мизерия. Падащи мазилки, пълна разруха. …
 • Гешев

  Гешев е наглост

  След сагата „Гешев е радост“, днес сме свидетели на част втора – „Гешев е наглост“. Убеден…
Load More Related Articles

Check Also

Четиридесет лева срещу шест хиляди

Щедрото ни правителство отпуска, но само на най-бедните пенсионери /които са над1,2 милион…