Home Рубрики Коментарът на ... Те си имат държава, а ние?

Те си имат държава, а ние?

1 min read
0
0
55
Те си имат държава, а ние?

Тази седмица, в неистово облекчение от изборните резултати, Баце обикаля матрияла да му благодари и да му напомни, че и наесен идват избори. Както и да огледа местният матриял за кметова!

Днес, в деня, в който Ботев е загинал в бой с турската войска, Баце ни уведоми, че за България най-голямата ценност е не свободата, а толерантността. Явно към всичко – толерантност към корупция, толерантност към малоумие, толерантност към неграмотност, толерантност към престъпници, толерантност към търтеи…..

Баце се снима с матрияла си, който е готов да умре за тоз Бойко, бееееее /цитат на съществото на снимката/. Доволен ги хвали, те също го хвалят. Идилия в джендърско…..

Ясно е, че има и една друга държава, в която ние, българите – мислещи и образовани, не сме допуснати. Която не виждаме – според Баце и обкръжението му – защото сме завистливи злобни комунисти и необразовани и стари, а според нас, защото вярваме на очите си, а не на телевизорите. И това е държавата на матрияла, с която Баце се снима. Който си избира държавникът, който им харесва да ги управлява. Който им опрощава задълженията и им подхвърля по някой лев за избори. И не ги гони за престъпленията…..

А ние…..нашата държава къде е? Къде е България на българите?

Елена Гунчева, Фейсбук

Load More Related Articles

Check Also

Новините от днес с Елена Гунчева: Духай, духай, ветре

– ДУХАЙ, ДУХАЙ, ВЕТРЕ. Киберсигурността на държавата попадна в талантливите ръце на …