Home Рубрики Коментарът на ... Те живеят в различна реалност

Те живеят в различна реалност

3 min read
0
0
32
Хампарцумян

Един от символите на българското банкерство и див капитализъм Левон Хампарцумян от своята гледна точка на банкер заяви, че не трябвало да има нова кредитна ваканция. Разбира се, че той проблеми няма, явно не знае какво е да плащаш ипотека, наем, да издържаш семейство, а работодателят ти да те пусне в неплатен отпуск или да те съкрати. Сит на гладен не вярва!

loading...

В редица европейски държави се приложиха сериозни икономически мерки срещу кризата. В България предимно се усеща духане откъм зайчарника при хвалбите на Борисов какво е свършил и колко пари лично той /съдейки по думите му/, е дал. Всъщност като процентно съотношение, България дава най-малък процент от БВП за подпомагане в кризата. Но пък хвалбите на правителството са на световно ниво.

Безработицата се увеличава. Не се знае как се отчита точно, защото много хора просто не отиват в бюрата по труда, които са се превърнали в едни регистратори, без оказване на реална помощ. Бизнесите фалират. Хората не могат да обслужват заемите си. В същото време някои монополисти намалиха срока за плащане на сметките – вместо отлагане на плащането, все по-голямо затягане на колана около врата на българите.

В България адекватни мерки няма, а малкото такива се прилагат спрямо избрани – близки до управляващите, или се отменят. В България няма решение за сметките за консумативи – ток, вода, парно, телефони, за тези, които са останали без доходи. След като държавата все пак участва в тези дружества и има някакъв, макар и привиден контрол върху тях, какво пречеше да се увеличи периодът за плащане на задълженията, да се предвиди възможност за разсрочено плащане, за плащане на сметките от страна на държавата при тези, останали по вина на кризата без доходи. Какво пречеше да се заложи, че за неплатени наеми не могат да те изгонят от жилището ти за някакъв период от време или законодателно уреждане на разсрочване на плащанията между частни лица и търговци?

От друга страна, мислителите като Хампарцумян и Онуй са си напълнили отдавна чекмеджетата. Тях не ги засягат самоубиствата на хората, останали без дом и без храна, тях не ги интересува как хора остават без ток и телефон, защото малоумните мерки на правителството са ги оставили без доходи. Те не могат да осъзнаят, че огромната част от българите разчитат на труд, а не на кражби и ограбване на другите, за доходите си! Те не знаят какво е да си гладен, беден и обругаван от всички. Защото в страната на просперитета на калинките, бедността е голям порок, водещ понякога и до смърт!

Само бих казала едно – ДА ВИ СЕ ВРЪЩА!

Затова в неделя – МИСЛЕТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ. Срещу управляващите дебили и калинки, които се разпореждат с вашия живот. За да има утре за вас и за България!

Елена Гунчева

Източник: Facebook

Load More Related Articles

Check Also

Тяхната партия е властта

Много смешно ми става, когато започнат да ме плашат с комунисти. Знаете ли, познавах такив…