Home Рубрики Коментарът на ... Това е протест на хората. Не е на БСП, не е на Христо Иванов, не принадлежи и на Отровното трио

Това е протест на хората. Не е на БСП, не е на Христо Иванов, не принадлежи и на Отровното трио

2 min read
0
0
11
Протести

В петък вечерта с Александър се прибрахме подгизнали от дъжда, а в събота даже се и поразболяхме. Можеше да прекараме вечерта в луксозен ресторант или най-малкото вкъщи, на топло. Но твърде много хора от близките ни, от заобикалящото ни обкръжение страдат, загубиха бизнесите си при ГЕРБ, бяха уволнени заради изразено срещу властта мнение, на колеги журналисти им се разказа играта. На този протест ходим заради тях.

loading...

БСП може да бъде обвинявана в много грехове, но никога не е разсипвала бизнеси и медии, никога. В този смисъл БСП има право да се възмущава срещу политиката на ГЕРБ и да бъде на протеста.

И докато си пием грипексите и хапчетата с Александър и си лекуваме настинката, се оказа, според Отровното трио, че ние сме част от отровния модел на статуквото и всички трябва да се обединят срещу нас.

Три месеца, в които телевизията се скъсваше да работи денонощно да отразява протеста, включвали сме в ефир хора със всякакви възгледи, всякакви, включително отявлени противници на БСП, включително Отровното трио, депутати и активисти на БСП не изпускаха протест, БСП разкъсаха от трибуната на НС ГЕРБ за упражненото полицейско насилие, айде да не изброявам.

Меко казано съм омерзена. До степен, че мислех да замълча за изказването на адвокат Хаджигенов, защото за нещата, които истински ме отвращават, не отварям дума, научила съм се да ги подминавам с мълчание. Дали съжалявам, че подкрепихме протеста – не, решително не.

Това е протест на хората. Не е на БСП, не е на Христо Иванов, не принадлежи и на Отровното трио. Жалко е, че на толкова ранен етап те се самозабравиха и загубиха равновесие. Не се влиза в политиката с плюене на тези, които са ти подали ръка. Защото накрая свършваш на бунището на историята.

Юлия Ал Хаким

Load More Related Articles

Check Also

Мислете, бе, тулупи, матриял и безделници!

Като шокиращ признак на тоталната деградация на българската нация приемам това, че когато …