Home Рубрики Коментарът на ... Това, от което умния се срамува, с него глупавият се надува!

Това, от което умния се срамува, с него глупавият се надува!

1 min read
0
0
54
Стефан Северин

Кой с какво се гордее! И на какво се радва. Например Борисов примира от радост, че е стоял до кълката на Тръмп в Белия дом край камината! Ах, кой е като мен! Дори този факт го използва в словесната си стрелба срещу президента.

За тази снимка Борисов е готов на всичко – да купуваме скъп американски газ, да дадем Варна за морска база на САЩ и така да влезем в първа фронтова линия срещу Русия, да спира строителство на централи и тръбопроводи…

Ще ми се обаче да припомня за посещението на Тодор Живков в САЩ. През септември 1960 година той е водач на наша делегация за годишната сесия на ООН. Тогава той е на 49 години и е все още само шеф на БКП. Премиер е Антон Югов.

Бай Тошо с досада изчита речта си в ООН и тръгва не да си прави снимки с този или онзи и да се перчи у нас.

Живков е първият висш български комунистически ръководител, посетил САЩ. Остава там близо месец. Посещава заводи за обработка на храни, както и град Атлантик, където е впечатлен от огромните хотели.

Споменава пред „Ню Йорк Таймс”, че в България обмислят построяването на един-два хотела на 8 – 10 етажа на брега на Черно море, подобни на видените от него в САЩ.

Каква разлика в интересите – Живков се интересува от битността в заводите, от строителството, гледа и „купува” доброто, което може у нас да се ползва.

А Б.Б. на такива форуми гледа как да присламчи до някое политическо величие, за да влезе в кадър.

Народът го е казал: това, от което умния се срамува, с него глупавият се надува!

Стефан Северин

Load More Related Articles

Check Also

Ало, Борисов?! Стига върши работа на враговете ни!

Ало, Борисов?! Стига върши работа на враговете ни! Няма как да играеш по едно полувреме в …