Home Рубрики Коментарът на ... Това, от което умния се срамува, с него глупавият се надува!

Това, от което умния се срамува, с него глупавият се надува!

2 min read
0
0
79
Стефан Северин

Кой с какво се гордее! И на какво се радва. Например Борисов примира от радост, че е стоял до кълката на Тръмп в Белия дом край камината! Ах, кой е като мен! Дори този факт го използва в словесната си стрелба срещу президента.

loading...

За тази снимка Борисов е готов на всичко – да купуваме скъп американски газ, да дадем Варна за морска база на САЩ и така да влезем в първа фронтова линия срещу Русия, да спира строителство на централи и тръбопроводи…

Ще ми се обаче да припомня за посещението на Тодор Живков в САЩ. През септември 1960 година той е водач на наша делегация за годишната сесия на ООН. Тогава той е на 49 години и е все още само шеф на БКП. Премиер е Антон Югов.

Бай Тошо с досада изчита речта си в ООН и тръгва не да си прави снимки с този или онзи и да се перчи у нас.

Живков е първият висш български комунистически ръководител, посетил САЩ. Остава там близо месец. Посещава заводи за обработка на храни, както и град Атлантик, където е впечатлен от огромните хотели.

Споменава пред „Ню Йорк Таймс”, че в България обмислят построяването на един-два хотела на 8 – 10 етажа на брега на Черно море, подобни на видените от него в САЩ.

Каква разлика в интересите – Живков се интересува от битността в заводите, от строителството, гледа и „купува” доброто, което може у нас да се ползва.

А Б.Б. на такива форуми гледа как да присламчи до някое политическо величие, за да влезе в кадър.

Народът го е казал: това, от което умния се срамува, с него глупавият се надува!

Стефан Северин

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Заразени с акълолипсис

Гербоидните започват все по-странни причини да измислят, за да оправдаят оставането на Гла…