Home Рубрики Коментарът на ... Цената на глупостта ни

Цената на глупостта ни

2 min read
0
0
33
Абсурдистан

Знаете ли кое е най-страшното според мен. Че дори и да се махнат сегашните управляващи, ние си оставаме същите. Остават същите, които са готови за власт и пари да продадат незабавно честта и достойнството си. Остават тези, готови за 50 лева да продадат гражданското си право за гласуване. Остават тези, малтретиращи животни и наслаждаващи се на мъките им. Остават тези, ритащи и биещи беззащитни старци /преди малко д-р Гълъбова качи едно видео, на което се виждат двама унтерчовеци да ритат зверски един старец на някаква алея/. Остават глупавите, готови да повярват на всичко, което им кажат. Остават тези, които са готови да разчекнат ближния си, защото има по-различна позиция от тяхната. Ще продължи хейтенето, злобните коментари, прескачането на хора на улицата и убийствата за няколко левчета.

loading...

Проблемът ни не е в Борисов или ГЕРБ. Проблемът е в същността ни. В народопсихологията ни. Докато не се научим да не бъдем крадлив, глупав, егоистичен, нарцистичен и жесток народец, ще си плащаме цената. Защото да не си правим илюзии, че нямаме никаква вина за случващото се. Може и да ви се стори илюзорно, но има някакво вселенско равновесие. И всеки народ получава заслуженото си. Няма ненаказана глупост, няма ненаказана жестокост…..плащаме цената на глупостта, наивността и алчността си!

Каквото искахме, това получихме. С “демокрацията” вместо свобода и справедливост, мнозина видяха възможност да си върнат национализираните имоти и да живеят от ренти, други видяха възможност да купят предприятия за милиарди левове срещу компенсаторки. Някои пък видяха възможност веднага да се махнат оттук. Това, което обединява надеждите е, че бяха повечето егоистични. Не за обединението и бъдещето на България, а за реваншизъм, който изби в дива, дива омраза…..

А сега си плащаме цената! И ще продължаваме, докато не се променим.

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Корнелия Нинова, Христо Иванов, озаптете си крайните фенове

Студентите от Западна Европа си тръгнала, дойдоха дъждовете, навън застудя. Протестът съвс…