Home Рубрики Коментарът на ... Тяхната партия е властта

Тяхната партия е властта

2 min read
0
0
14
Тяхната партия е властта

Много смешно ми става, когато започнат да ме плашат с комунисти. Знаете ли, познавах такива! Познавах комунисти, които бяха с чисти сърца и се поболяха от това, което се случи след 1989 година, които милееха за България и се гордееха с това, което народът ни е постигнал. Познавах и други комунисти – такива, които 1990 година посиняха и се превърнаха в новите „демократи“ и с пяна на уста започнаха да плюят партията, която им беше дала възможност да учат безплатно, да имат дом и работа. И така, пребоядисани комунисти и техните отрочета станаха новите демократи. И вече се гнусяха от комунизма. Но не се гнусяха от властта…..

loading...

Политическото номадство е доходоносна работа в България. И бих го оправдала, ако беше по идеологически причини и лично разочарование. Но в повечето случаи политическите номади просто търсят партия-носител към заветната си мечта – властта. Те по-добре от всички нас осъзнават, че нямат капацитета и възможността да успеят по друг начин, освен на държавната хранилка. Опиянени от собствената си личност, пропускат да видят, че не стават за нищо, а техните идеи за политиката са смешни и неприложими. Но пък, докопали се веднъж до заветният пост, дори кърлеж би им завидял на нневъзможността да бъдат откопчени от сладкото местенце.

За мен най-показателното е материалното състояние преди и след властта. И да попитам как така Костов, Муравей Радев, Филип Димитров, Лучников, Александър Йорданов и прочие „демократи“ осребриха участието си в политиката? Защото ги помня като доста обрани и непроспериращи протестиращи. И изведнъж станаха милионери….Новите политически номади не се гнусят от това, че продават народа и Родината си. За тях безпринципните договорки с чужди врагове на България са евроатлантически път, либерална посока и вписване на България в световната политика. И дори себе си успяват да убедят в това.

На практика в България има много малко истински политици. Огромната част са политически номади – като скакалци – вредни, многобройни и взаимозаменяеми. И след тях остава само пустиня……така, че не ме плашете с комунистите. Такива като вас те ги разстрелваха за предателство към Родината!

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Гербоидите съсипаха и туризма

И без това туризмът по цял свят пострада от пЛандемията. Но и от преди това, в България не…