Home Рубрики Коментарът на ... Управлението не е място за шоу

Управлението не е място за шоу

2 min read
0
0
24
ПП ГЕРБ

Ще започна с моето уважение към всяка една професия, с която хората почтено си изкарват хляба. Артисти, футболисти, шоумени, музиканти. Всеки си има място в обществото и допринася за развитието на обществото. Но няма как да не отбележа, че в законодателната власт хора с такива професии трудно могат да допринесат за нещо. Какво разбира например един футболист от закони? Или от важни държавни решения? Какво разбира един шоумен от държавно управление? Как може той да прецени дали един закон е в съответствие с Конституцията например и в интерес на обществото?

loading...

Законодателството в България се превърна в занаятчийство, с което се занимава Сульо и Пульо. Хора, неразбиращи нищо от закони, творят такива, а за съжаление, ние трябва да ги прилагаме. Затова и хаосът е пълен. Избираме политици като за шоу, а очакваме да ни управляват като държавници. Не става!

И без да бъда пристрастна, считам, че в Народното събрание трябва да има повече юристи, икономисти, архитекти, лекари, учители, инженери и други специалисти, които могат да бъдат полезни в материята, която са изучавали и по която се предполага да имат опит. За съжаление, последните май около век, законодатели са ни хора, които нямат понятие от закони и обществени отношения. Но пък имат качеството „удобни“.

Няма как да избираме забавни и да очакваме и да са умни и способни. Затова и призовавам партиите да мислят, преди да издигат кандидати. То вярно, че един футболист или популярен певец или певачка ще привлекат много хора да гласуват за тях, но като краен резултат, няма да направят нищо и ще се чудят защо хората са разочаровани.

Народното събрание и управлението не са места за нереализирали се некадърници или за шоу. Защото циркът вече започна да ми омръзва.

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Тяхната партия е властта

Много смешно ми става, когато започнат да ме плашат с комунисти. Знаете ли, познавах такив…