Home Рубрики Коментарът на ... Успешни ли са протестите

Успешни ли са протестите

2 min read
0
0
9
Владимир Танев

Отговорът, разбира се, не е еднозначен. По темата може да се напише цяла докторска дисертация. Аз ще маркирам само някои неоспорими факти и заключения:

loading...

1.Българското общество се събуди от десетгодишен летаргичен сън, довел хората до апатия и безразличие. На улицата казаха на висок глас – Нас не ни е страх.

2.Протестите на практика стопиха десетпроцентната преднина на ГЕРБ пред БСП. Дори проправителствените социологически агенции дават само десети от процента преднина на партията на Борисов пред столетницата, което е в рамките на статистическата грешка.

3.Акцията на Росенец и активното участие на Демократична България в протестите ги изстреля в политическите сондажи. Хората на Христо Иванов и ген. Атанасов изпревариха чувствително Обединените патриоти.

4.Протестите превърнаха президента в най-влиятелната политическа фигура в държавата. Радев вече бие Борисов по рейтинг две към едно.

5.Макар и неучастващ в протестите, Слави Трифонов зае третото място в политическата класация. Според мнозина това е пълна енигма.

6.Протестите родиха нови политически субекти, като Отровното трио и Мая Манолова. Засега тяхното бъдеще е неясно.

И не на последно място, стодневните протести ще светят като червена лампа за всички управляващи занапред, които си внушат, че ще са вечни…

Владимир Танев

Load More Related Articles

Check Also

Иначе премиерът – Шут и министрите му разправят, че всичко е наред

Пловдивската МБАЛ “Св. Мина”, определена като ковид болница не може да функцио…