Home Рубрики Коментарът на ... В държавата на илитератите училищата са излишни

В държавата на илитератите училищата са излишни

1 min read
0
0
38
Разрухата в образованието

Ден след като Онуй Илитератното се фоткаше пред строеж на ново училище и нагъваше баклавата на хората, се оказа, че едно училище се открива, десет се закриват. Училището в с. Михово, Петричко, се закрива, защото нямало достатъчно деца. Държавата, в която управляват илитератите, бягали от училище, няма нужда от ученици и училища. Няма нужда дори от българи.

loading...

В Япония има гара и влак само за една ученичка. Толкова високо империята на слънцето оценява образованието. В България са закрити над 1000 училища за петнадесет години. А едно село без училище умира. Там повече деца не се раждат и не играят. Там хора не се връщат. И само чакали остават по местата, където е имало детски глъч и уроци.

Построихте фитнеси по опустелите села да усвоявате европейски пари. Но нямате пари да поддържате училище. Защото от там не може да се краде, нали?

А истината е още по-жестока – на вас ви трябва прост, необразован, лесно манипулируем народ. За да може да ви търпи и да ви се радва. Защото вие интелигентни хора не понасяте. Впрочем……и те не ви понасят. И са заплаха за вас.

В държавата на илитератите простотията е на пиедестал. А училищата – свърталища на бъдещата опозиция.

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Никой не ви е канил!

Краварите са решили да дислоцират войските си от Германия, като на България се била паднал…