Home Рубрики Коментарът на ... В политпроституцията моралът е непознат

В политпроституцията моралът е непознат

1 min read
0
0
89
Елена Гунчева

Българите сме много наивни хора. Все вярваме, че някой, който се вее по вестници и телевизии и плямпа срещу властта, е нещо различно и носи промяна. Не се замисляте. Вярвате на ушите си повече, отколкото на очите си. Не гледате реалните действия, а балоните, които пускат пред възторжените ви очи за пореден път. И за пореден път сте прецаканите от политпроститутките на управляващите.

Отдавна казвам, че политическата каста в България се самосъхранява. Като не допуска в нея да попадат чисти и морални хора и такива, които да имат съвест или поне да не могат да правят компромиси с нея. И това започна още през 90-те години в СДС, когато политиката се очисти от всеки, който е мислещ, не е агент на ДС и не иска да бъде, няма компромат за него, с който да го държат или наивно предполага, че трябва да се работи за хората, а не лично за себе си и партията-майка.

Е, получихте си го за пореден път. Повярвахте в Майчето, повярвахте в Здравчето, повярвахте на много….А сега да кажа няколко думи за проектите.

Политическият проект е нещо мръсно и гнусно. В България поне. Политиците тук се създават в инкубатори от мръсотия, зависимост и неморалност. Никой не прави случайно партия, която да успее да се пребори за властта. Още със създаването й е решено дали да бъде допусната до политическата сцена.

А политпроститутките са най-любимите на властта. Държани в зависимост от мръсното си минало, от компроматни снимки, пазени от бивши работодатели, от мълчанието на хората, които са били в схемите с тях, от документи за мръсотията, която са творили зад красивите думи и лъскави фотошопи. Новите политици се избират удобни. И затова се подбират между сервитьори, сервитьорки, бармани, шофьори, спортисти и т.н. Хора, които винаги имат нещо в миналото си, когато все още не са били болни за власт и пари. Или поне не са успявали да ги придобият по друг начин, освен древният.

И властта си отглежда саксийна опозиция от „нови лидери“. Които да обират протестният вот, а тайно да вършат мръсните й поръчки, да разцепват коалици и партии, да компрометират този или онзи неудобен политик или бизнесмен. А веднъж докопал се до властта, „новият лидер“ има възможността и за ежедневно четкане на огромното си Его, и за печелене на пари със златното си пръстче на бутона на властта. Да вземем например един общински съветник. От неговите решения например зависят превозвачите и обществения транспорт. Така че, ако те бъдат привикани от „новият лидер“, с какъв акъл ще откажат „съдействие“. Включително за спонсориране на кампании с пари и хора. Или например могат да привикват мастити бизнесмени, които имат свързан бизнес с общината и да им дадат оферта – или спонсорство, или громене на микрофона. Новият лидер е съгласен и на двете. В първия случай ще има пари, във втория – ще се направи на много честен и почтен политик и ще извлече огромен ПР за себе си и за бъдещето си като политик, като втълпи, че е против мръсният бизнес и разкрива схемите. А следващите привикани бизнесмени вече ще знаят урока.

Новият лидер винаги има антурах от преподаватели. Защото когато си отраснал в семейство, което си облича официалният Ханцунг, за да отиде на Главната улица, ти е крайно необходимо някой да ти подбира дрехите, прическата и да ти втълпява това, което първите седем години си пропуснал невъзвратимо. Но…..можеш да измъкнеш сервитьорката от кръчмата, ама кръчмата от сервитьорката не можеш! И винаги остава навикът да надписваш сметката и да си просиш бакшиш. И да позволяваш да се възползват от теб, защото така ще спечелиш.

Новите лидери се възхищават от себе си. Те мачкат подчинените си и са мазни като гранясало олио с висшестоящите. С една цел – ВЛАСТТА! Като средствата не се подбират – мъже, пари, сделки, схеми……докато се стигне до заветната цел – кокалът на властта! Тогава маските могат да се свалят.

Но винаги остава нещо. Лицемерието, агресивната посредственост, нарцисизмът и липсата на интелект и възпитание никакво обучение не могат да скрият!

Затова – мислете вече! Истината се вижда със сърцето, а не с ушите! Гледайте какво правят. Гледайте миналото им, семейството им, как се държат с хората, какво правят. Не ги слушайте, защото цяла кохорта ПР-и им слагат думите в устата, а вие се лъжете….за пореден път!

Да живеят политпроститутките. Тяхно е настоящето на България! А бъдещето зависи от нас, дали ще позволив това да продължава!

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Четиридесет лева срещу шест хиляди

Щедрото ни правителство отпуска, но само на най-бедните пенсионери /които са над1,2 милион…