Home Рубрики Коментарът на ... За малките партии в голямата политика

За малките партии в голямата политика

2 min read
0
0
11
Владимир Танев

Досещате се накъде го карам. Ще ви обясня защо е безсмислено да се гласува за малки партии. Просто гласът на хората, дали подкрепата си за малките играчи, отива на вятъра и тези граждани остават без своята политическа представителност. По-точно не отива на вятъра, а към другите, които минат 4-процентовата бариера и влязат в парламента.

loading...

Дълбоко уважавам правото на сдружение. На консултациите при президента видях интелигентни млади хора, изразяващи се не по-зле от старите кучета в политиката. Думата ми е, обаче, за онзи меркантилен момент. Не е тайна за никого, че заветния един процент от явните гласове носи държавна субсидия. Ето този тарикатлък на гърба на обикновените гласоподаватели не мога да подкрепя.

Близо 540 000 гласа бяха дадени преди четири години за партии и коалиции, които не прескочиха бариерата. Какво пречи в тези метежни времена малките партии да потърсят коалиция с големите играчи? Ето, менюто е разнообразно из целия политически спектър. Можете да избирате между Демократична България, БСП, партията на Слави Трифонов, Изправи се.БГ/Отровното трио. Защо трябва Възраждане, АБВ-Д 21, МИР, Боец Ние, гражданите и други да играете самостоятелно? Ако държавната субсидия не е големия ви мотив да се хванете на предизборната въртележка…

Владимир Танев

Load More Related Articles

Check Also

Гербоидите съсипаха и туризма

И без това туризмът по цял свят пострада от пЛандемията. Но и от преди това, в България не…