Home Рубрики Коментарът на ... За нещата от живота

За нещата от живота

2 min read
0
0
31
За нещата от живота

По новините току-що ни призовават да даряваме за болница, защото средствата не достигали. По СМС-че, банкова сметка, призиви за дарителство. Човешко….и в същото време гнусно и цинично.

loading...

Държавата отпусна 700 милиона лева на Българската банка за развитие. Банката на свой ред отпусна 75 милиона лева на една изнудваческа колекторска фирма за събиране на кредити извън всякакви правила. За бирниците без правила има милиони, за болниците трябва да събираме дарения с СМС-и. Само на мен ли ми звучи налудничаво? Всъщност колко респиратора и защитни облекла могат да се купят със 75 милиона лева?!?

Българските медици нямат защитни облекла. От първа ръка съм го чула и видяла. Но даряваме защитни облекла на Македония, доколкото разбрах, и на Австрия. Но българските лекари да си купуват сами или да си приспособяват! Ненормална история…..

Какви са приоритетите на държавата? Рекетьорите, ПР-ът на Борисов или хората? Въпросът ми е риторичен, за съжаление. Отговорът е пред очите ни!

Човешкият живот на тези, чиито имена не са по медиите, не струва пукната стотинка в тази държава, която се държи с нас като мащеха. Държавата не иска да запази хората, тя ги прогонва, убива, разболява и обрича на мизерия.

Това са нещата от живота, които са важни. А всъщност и са толкова, толкова простички. Оставете на мира политиката. Оставете партиите. Погледнете човешкото. Доброто. Живота. И отговорът ще бъде пред очите ви!

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Корнелия Нинова, Христо Иванов, озаптете си крайните фенове

Студентите от Западна Европа си тръгнала, дойдоха дъждовете, навън застудя. Протестът съвс…