Home Рубрики Коментарът на ... За ползата от инцидентите и келешите около тях

За ползата от инцидентите и келешите около тях

1 min read
0
0
28
Любомир Кольовски

Полубезредиците на пл. “Ситняково” късно вечерта предизвикаха големи вълнения в общественото пространство. (Казвам “полубезредици”, щото ние и едни безредици не сме в състояние да сътворим като хората).

loading...

Жена с две деца и съпруг в колата си се опита да прегази протестиращите, а един университетски преподавател, доцент, показа академичен среден пръст на недоволните от властта граждани.

Две събития без видима връзка помежду си, но достатъчни, за да илюстрират политическата нищета на обществото ни.

Полицията, която пристигна с 20-минутно закъснение, не си направи труда да провери дали шофьорката на колата е употребила алкохол, наркотици или други упойващи вещества. Не е тестван и доцентът-социолог, но и шофьорката, и доцентът са нагнетили общественото напрежение и са създали предпоставки за по-тежки инциденти и би трябвало да бъдат санкционирани, съгласно закона. Слава Богу, убити, пострадали и материални щети няма, като изключим счупеното панорамно стъкло на колата с шофьорката-джигитка.

Каква е ползата от такива инциденти? Ами, ползата е, че предизвикват сериозни размисли за келешите сред нас, независимо от пола, възрастта и занятията на тия келеши. Келешите трябва да се изучават и да се изследват, защото са твърде много. Казано иначе, инциденти от подобен род идентифицират келешите и ни дават възможност да запомним имената и физиономиите на тия нещастни хорица.

Любомир Кольовски

Load More Related Articles

Check Also

Мутра сънува инвестиционна дестинация

Покрай изпълненията на Каскетчо и дебилизмът с маските, пропуснах вчера новите глупашки из…