Home Рубрики Коментарът на ... Забранете интелекта

Забранете интелекта

1 min read
0
0
19
Забранете интелекта

Светът явно е полудял. Скоро очаквам първите аутодафета на политнекоректни книги, картини, произведения, а може би и хора. “1984” на Оруел може би ще бъде първа. Волтер, Монтескьо, Аристотел, Платон……вредни са. За властта. Варварите завладяват света под благото око на алчните кукловоди, които искат само власт и пари / в тази последователност, защото властта е най-мощният наркотик/.

loading...

Властта мрази мислещите. Те са вредни, не се вписват в стадото, насаждат революционни и неправилни мисли и са потенциални водачи. Затова цялата репресивна машина е насочена към мислещите. По-точно – инакомислещите, които не се поддават на социалния инженеринг.

Да мислиш, днес е проклятие. Обричащо те много по-сигурно на социална изолация от коронавируса. Защото глупавите не се чувстват комфортно в компанията на разума. Тя им напомня собствените им липси и усещането, че не са на ниво.

Силата на дебилите е в количеството. Силата на мислещите е в качеството. И на все по-настъпващия хаос и триумф на дебилността, можем да противопоставим отделните личности, които имат силата, възможността и волята да променят света. Може би. Дори и аутодафетата да чакат…

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Мутра сънува инвестиционна дестинация

Покрай изпълненията на Каскетчо и дебилизмът с маските, пропуснах вчера новите глупашки из…