Home Рубрики Коментарът на ... Защо това “изследване” се прави сега? Отговорете си сами

Защо това “изследване” се прави сега? Отговорете си сами

1 min read
0
0
56
Любомир Кольовски

Нашенските социологически агенции винаги са били подкупни и продажни и резултатите от техните сондажи и проучвания винаги редизвикват основателни съмнения, защото обслужват оня, който ги е поръчал. Няма значение дали това е вестник, някаква организация или друга формация. За отбелязване е, че резултатите от тези проучвания почти винаги се появяват в кризисни моменти и винаги обслужват явно или прикрито интересите на управниците. Не знам дали собствениците на социологическите агенции вярват, че някой им вярва.

loading...

“През първия етап от кризата позитиви извличат политиците, поставили живота и здравето на хората над икономиката. Това показва националното представително проучване на “Алфа Рисърч”, проведено сред 1000 българи в периода 28 април – 5-ти май.”, съобщават медии и сайтове. И продължават:

“От социологическата агенция отчитат спад в персоналния рейтинг на президента Румен Радев. Положителните оценки намаляват с 8% (от 48% през декември до 40% в началото на май) за сметка на отрицателните мнения, които нарастват с 10% – от 15 на 25 на сто.

От “Алфа Рисърч” отчитат, че за първи път от встъпването в длъжност на държавния глава, президент и премиер се изравняват по доверие (40% – за Радев, 40% – за Борисов).”

Защо това “изследване” се прави точно сега, когато обстановката е традиционно напрегната и само часове, преди подмяната на извънредното положение с извънредни правомощия на здравния министър и правителството, които правомощия са противоконституционни? Отговорете си сами.

Любомир Кольовски

Load More Related Articles

Check Also

Кеф с кефки и шкембе

В Пловдив имаше днес някакво събитие на армията. Бяха разположили някакви ракети, някакви …