Home Рубрики Коментарът на ... Затваряме училища! Отваряме затвори!

Затваряме училища! Отваряме затвори!

1 min read
0
0
135

Тенденцията е ясна – колкото повече затворени училища, толкова повече престъпност, демографска криза, неграмотност и опростачване. Проблем, който се вижда от малцина и засяга мнозина.

Помня времето, когато във всяко село имаше училище, огласяно от виковете на децата, кипеше живот, дори в малките села имаше деца.

Къде сбъркахме?

Сбъркахме, че превърнахме и образованието в търговия. Дали е печеливша дейност? Какви са разходите!!! Бюджетите са най-важни! Превърнаха учителите в бюрократи и търговци.

Парите следвали ученика, делегирани бюджети…безкрайни, безкрайни „рИформи“ и в образованието. Както се вижда, с катастрофални последици. Последните /може би и в двете значения на думата/ поколения българи в голямата си част са невежи, неграмотни, наистина материал, а не граждани.

А учителите от попълване на анкети, списъци, сведения и какво ли още не, не им остава време да бъдат пример и да бъдат учители!

Политиците водят съзнателна и целенасочена политика за убиване и на образованието, отглеждат си електорат! Единствените пари в сектора са за „ромите“ и интеграцията им, която всички знаят, че няма как да се случи при тези условия.

Много училища се продадоха!

Големи, апетитни имоти. Превърнаха се в търговски центрове, частни болници, частни училища, а децата? Защото и заради това малките градове и села се обезлюдяват – когато няма болница и училище, какви деца да раждаш там??? А те закриха всичко – и болниците, и училищата. И обърнаха причината и следствието – училища се закривали, защото нямало ученици. Няма и да има, защото превърнахте селата и малките градове в невъзможни за живеене места, където времето е спряло и се живее на ръба на оцеляването.

Първи приоритет на държавата трябва да е образованието. Няма по-тъжна гледка от затворено училище! Защото затворено училище означава затворени умове! И нови затвори!

А после – защо българите не мислят и си осмислят живота с „Биг Брадър“! Това е отговорът!

Бог да пази България!

„Шести септември“

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Мартин Карбовски: Българинът е амнезец

Какво стана с 14-годишния Денис, който уби клошар, ей така за кеф? Приличаме на пружинени …