Home Рубрики Скандали и клюки Абсурд в Перник: Пациенти с инвалидност и коронавирус оставени в студен коридор

Абсурд в Перник: Пациенти с инвалидност и коронавирус оставени в студен коридор

3 min read
0
0
44
Абсурд в Перник

Нов абсурд с болни от коронавирус. Пациенти с инвалидност, а някои от тях и с COVID-19 бяха оставени да чакат в коридор на Спешно отделение в пернишка болница. Според очевидци това се е случило при отворена външна врата и температури под нулата.

loading...

В тази ситуация се озовава преди дни 65-годишният инвалид с коронавирус Тодор, според положителния му антигенен тест. Той и останалите пациенти от болницата за продължително лечение и рехабилитация в Перник трябвало да бъдат преместени или изписани от там. Причината – РЗИ поставя здравното заведение под карантина за две седмици. Така 12 от болните попадат в Спешното отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова”. На мястото близките остават неприятно изненадани от гледката.

„Заварихме меко казано една апокалиптична картина. Останалите болни, които са извозени от профилакториума, бяха настанени в коридора. Някои бяха в количка, други – на носилка по леко облекло. Вратата беше отворена, а навън е -7 градуса”, разказа доц. д-р Петко Петков.

От болницата не откриват вината в тях. Причината за изчакването била многото пациенти, които са докарани наведнъж.

„Изчакали са в коридора, защото когато дойдат 12 души, нямаме места, в които да ги разположим и да бъде топло. Освен това коридорът е отоплен, не е студен чак толкова. Хората са завити с одеяла. Не може да ги качим по отделенията, защото не се знае кой от тях ще бъде хоспитализиран и кой – не”, коментира директорът МБАЛ „Рахила Ангелова” д-р Анатоли Митов.

Лекарите изпращат Тодор за домашно лечение. Трима от петимата лекари в болницата за рехабилитационно лечение са с положителни проби за COVID -19. Един с придружаващо заболяване, а друг след операция.

„Лечебно заведение без медицински персонал не може да осъществява дейност. Няма откъде да бъдат командировани медицински лица”, посочи зам.-кметът на Перник Стефан Кръстев.

Жена със сърдечно заболяване почина след отказан прием в столична болница

Близките на Тодор се опасяват от разпространение на заразата и то не само вкъщи.

„Виждам едно противоречие с цялата идеология в момента с ограничаването на заразата. Ние правим точно обратното – имаме един клъстер, разцепваме го на парчета и го оставяме да прави, каквото и да е нататък”, заключи доц. Петко Петков.

Източник: Нова ТВ

Load More Related Articles

Check Also

Нов абсурд: Часове наред близките на мъж не знаят в коя болница е – уведомяват ги след смъртта му

Пореден абсурд. Часове наред близките на пациент не могат да открият в коя столична болниц…