Home Рубрики Скандали и клюки Абсурдистан: За месец седмокласник три пъти е поставен под карантина

Абсурдистан: За месец седмокласник три пъти е поставен под карантина

2 min read
0
0
11
Класна стая

13-годишен седмокласник три пъти за месец бе поставен под карантина. За абсурдния случай разказва майката на момчето пред БНТ.

loading...

Детето преболедувало коронавирус и дни след като си изтърпяло карантината, му се налага отново да си остане вкъщи – този път заради заразен съученик.

От РЗИ обясняват, че нищо не могат да направят, защото такава е заповедта на здравното министерство. Министърът също е информиран за случая.

„Първият път беше заради сестра си, след това заради себе си, защото той се разболя, след това се върна на училище за два дни и след това пак го поставиха под карантина заради болен съученик, което според мен е някакво чиновническо безумие. Защото никой не се интересува как това дете ще изкара 30 дни затворено вкъщи“, разказа Бояна Ушева, майка на момчето.

Според Бояна Министерството на здравеопазването трябва да преосмисли заповедта си и деца, които вече са изкарали вируса, да не бъдат поставяни отново под карантина. В противен случай рискът да останат затворени по домовете си цяла година е голям.

Детето е подадено като контактно от директора на училището, в което учи и карантината важи за целия клас, без изключения.

„Трябва институциите да започнат да мислят за тези деца като за личности, а не да ги слагат целия клас анблок и до ги карантинират накуп, защото така им е по-лесно“, коментира Бояна.

Синът й от днес трябваше да мине на онлайн обучение. С тази разлика, че сега е затворник вкъщи и РЗИ го проверява на адреса. На момчето му предстои външно оценяване, но заради карантината вече близо месец той не може да ходи и на частни уроци.

Load More Related Articles

Check Also

„Шоуто на Бойко“ рестартира с гръм

Осмият ден от предизборната кампания за парламентарния вот на 11 юли донесе раздвижване. &…