Home Рубрики Скандали и клюки Елена Йончева: Американски експерти обявиха – записът на Борисов е автентичен

Елена Йончева: Американски експерти обявиха – записът на Борисов е автентичен

2 min read
0
0
174
Елена Йончева

Евродепутатът Елена Йончева обяви, че експертиза, направена от американска компания, която работи за ФБР и Министерството на правосъдието на САЩ, доказва автентичността на записа на Бойко Борисов.

loading...

В него Борисов употребява вулгарни изрази за шефа на българския парламент Цвета Караянчева, европейски лидери и премиери, както и говори за унищожение на Елена Йончева и заплашва български бизнесмени.

Йончева е пратила записа за експертиза на американците, които са потвърдили, че това е гласът на българския премиер и в него няма следи от монтаж. Освен нецензурните изрази към Караянчева, мъжкият глас “изпъква” в записа и по други теми.

“Говори цинично за европейските лидери и премиери, обяснява как използва институции в България, за да притиска бизнесмен, заплашва да изгори политически опонент”, обясни Йончева.

Тя каза, че ще предостави записа на белгийската полиция. Не вярвала на българската прокуратура.

Живеела в Белгия, затова нейни колеги я посъветвали да се обърне именно към тамошните власти.

Йончева каза още, че била предупредена, че ще подстрада, ако се рови около къщата в Барселона. Предупреждението дошло от български член на европейския парламент.

“Това е позор за България! Оставка и мутрите вън!” казва Елена Йончева в свое видеообръщение, публикувано на страницата ѝ във Фейсбук.

Load More Related Articles

Check Also

Полицай удря и влачи по земята момче без маска в метрото

Полицай удари 16-годишен младеж в София след скандал заради липса на предпазна маска в мет…