Home Рубрики Скандали и клюки Елена Йончева и БСП внасят “Ало, Банов съм!” в прокуратурата и ОЛАФ

Елена Йончева и БСП внасят “Ало, Банов съм!” в прокуратурата и ОЛАФ

1 min read
0
0
185
Елена Йончева

Елена Йончева внася всички документи за аферата „Ало, Банов съм” в спецпрокуратурата и Европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ.

Според левицата министърът на културата Боил Банов е участвал в схема, която е спестила неустойки на частна фирма, отговорна за ремонта на столичното Ларго. Миналата седмица от БСП оповестиха записи на разговори. Банов отрича обвиненията и, по думите му, те са, „евтини компромати”.

“Не съм се засегнала от културата на министъра. За него зная, че е добър режисьор. Но когато такъв човек попадне в администрацията на ГЕРБ, виждате в какъв човек се превръща. Щеше ли прокуратурата веднага да се сезира, ако това, което изнесохме, не беше истина”, това каза Елена Йончева вчера.

В 14.00 часа народни представители от ПГ на „БСП за България“ ще внесат сигнал по скандала „Ало, Банов съм“ до Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) в сградата на Европейската комисия в София, на ул. „Г. С. Раковски“ 124.

Това съобщиха от пресцентъра на НС на БСП. Сигналът е подписан от лидера на БСП Корнелия Нинова, говорителя на групата Елена Йончева и група народни представители от левицата.

От своя страна министър Банов контрира, че вече е дал своите обяснения и вярва в институциите. По думите му партийната пропаганда е употребила културата за своите цели.

Load More Related Articles

Check Also

Крият ареста на общинар от ГЕРБ, след акция за търговия с наркотици

Управляващите крият ареста на общинския съветник от ГЕРБ в Луковит Димитър Цолов Димитров.…