Home Рубрики Скандали и клюки Наглост! Стартира светкавична репресия срещу висшия държавен служител, осветлил безобразията в администрацията

Наглост! Стартира светкавична репресия срещу висшия държавен служител, осветлил безобразията в администрацията

1 min read
0
0
402
Албена Белянова

Светкавично стартира поредна репресия срещу висшия държавен служител Албена Белянова. Преди дни тя разкри пред Фрог нюз какви безобразия се вършат в държавната администрация.

Вчера съвсем неочаквано ЧСИ е запорирал банковите сметки на Белянова заради вече платен от нея дълг от 120 лева към Софийския районен съд.

Фрог  разполага с платежното нареждане, от което става ясно, че Албена Белянова всъщност е внесла въпросните 120 лв. на 8 май т. г. по сметката на СРС през ЦКБ. Сумата е по частно дело за делба от 2016 година, което дамата води.

Това, което прави впечатление е, че съдът е предоставил на ЧСИ да събира вземанията, а не на публичен изпълнител. Това означава, че някой е целял Белянова да бъде натоварена с многократно по-високи такси.

При тази ситуация, ще минат няколко месеца, докато се докаже, че жената не дължи тази сума.

Едва тогава ще бъдат вдигнати и запорите върху банковите й сметки. А до тогава, освен, че след 22 години работа на най-високите постове  в БЕХ и АДФИ, остана на улицата, тя ще трябва да „живее“ и без средства с двете си деца.

Белянова се осмели да  разкаже за насилието, унижението и  шуробаджанащината, които се вихрят във ведомствата и то на най-високо управленско ниво:

„Арогантност, цинизъм и наглост се демонстрират и налагат. Време е Бойко Борисов да направи акция „Наглите 3“, но този път в държавната администрация. Думите са на висш държавен служител, която за първи път се осмели да разкаже пред Фрог нюз за безобразията в държавната администрация.

Докато ръководи звена в стратегически отрасли, Албена Белянова вижда с очите си как се насилват жени по началническите кабинети, как лъжат управляващите заради политически и икономически интереси и  как се уволняват неудобните хора по същата тази причина.

Става свидетел как институциите имитират дейност, но за сметка на това „изгарят“ от интриги. Неудобните хора пък се унижават и притискат.  Доскорошният зам.-директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, която преди това оглавява правния отдел в БЕХ,  сама попада в капана на този чиновнически ужас. Преди да поеме поста в АДФИ, първото, което я питат е на кого е любовница.

Ето малък фрагмент от признанията й:  „Все повече се говори за случаи на затваряни по началнически кабинети и насилвани жени, без значение техния външен вид, възраст или заемана позиция. После са компенсирани с по-висока длъжност или заплата. Някои от тези жени развиват дори „Стокхолмски синдром“, а насилниците остават безнаказани и набелязват следващ обект.

Действат на принципа „Сега ми е паднало“. Много са случаите на назначаване на близки роднини и приятели, от които след това се изисква благодарност от най-различен характер и те изпълняват каквото им се нареди. Много хора знаят, но мълчат. Защото, който се опита да каже нещо бива или понижен, или уволнен, или освободен „по взаимно съгласие“, или омаскарен“.

Облаците над Албена Белянова се сгъстяват, след като директорът й не иска да я пусне да участва  в международно обучение. „Според мен всичко започна от поканата, която получих през месец февруари 2018 година за участие в международно обучение в Германия на тема „Борба с международната организирана престъпност“ организирано от Европейския център за изследвания в областта на сигурността „Джордж Маршъл“.

Без смислени аргументи директорът направи редица неща, за да ме откаже от участие. Изтъкваше аргументи като този, че ако отида там,  ще бъда вербувана и така чужди държави  ще се намесят във вътрешните работи на страната ни. С една дума щели да ме направят агент на чуждо разузнаване“, допълва тя.

Белянова прави опит да разкаже всичко на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Вместо разбиране, обаче среща чиновническо бездушие.“

Load More Related Articles

Check Also

Невинни за „условията за получаване на подкуп”

Писмо от Десислава Иванчева и Биляна Петрова от ареста, вечерта на задържането им на 15.04…