Home Рубрики Скандали и клюки Николай Панков: Мюфтийството има приход над 30 милиона на месец от наеми и ренти

Николай Панков: Мюфтийството има приход над 30 милиона на месец от наеми и ренти

1 min read
0
0
116
Николай Панков

Сегашният мюфтия е бил агент на службите с име агент „Андрей“. Той е свързан с групировката „Мюсюлмански братя“, която се смята за терористична. Това заяви експертът по етнически въпроси и бивш главен секретар на мюфтийството Николай Панков в ефира на БТВ.

„От 1997 г. настоящият главен мюфтия Мустафа Хаджи е разследван. Фондация Ашад го е покровителствала. Хаджи е глобен от 4000 лева за отказ да съдейства на службите, които го ревизират“, разкри Панков.

Той коментира и опростения от държавата дълг на мюфтийството от 8,2 млн. лв. „Голяма лъжа е, че част от дължимите 8,2 млн. лева, са задължения на всички вероизповедания в страната. Тези пари са само на мюфтийството“, категоричен бе бившият главен секретар и показа документи.

„Мюфтийството притежава над 4700 имота. Приходите му ренти и наеми са над 30 милиона на месец. Парите се взимат на ръка, а не се превеждат по сметки, което е престъпление. Ако НАП си върши работата ще стане ясно как“, коментира Панков. По думите му голяма част от имотите на мюфтийството се ползват от активисти на ДПС.

„Не е възможно религиозният мир в страната да зависи от неспазването на законите в страната. Политиците ни лъжат за неща, които са лесно доказуеми“, каза той.

Load More Related Articles

Check Also

Шефът на джендърския Съвет на Европа ни натиска за Истанбулската конвенция

Генералният секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд заяви в Загреб по повод на Междун…