Home Рубрики Скандали и клюки Унижение в клас: Защо учителка накара третокласници да заплюят свой съученик за назидание?

Унижение в клас: Защо учителка накара третокласници да заплюят свой съученик за назидание?

1 min read
0
0
93
Скандал

Скандален случай в пазарджишко училище. Учителка е заплашена с уволнение заради брутално наказание. Тя накарала  третокласници да заплюят свой съученик. Детето вече е преместено да учи на друго място. А прокуратурата проверява случая в основно училище „Проф. Иван Батаклиев”.

loading...

 „Внукът ми дойде при мен със силно главоболие. Това ми направи впечатление, защото той не обича да се оплаква. Предположих, че е болен и го оставихме у дома. На следващия ден  разбрах за случката от дъщеря ми. Възмутен родител на друго дете й разказал за случилото се”, каза Цеца Медарова, баба на пострадалото дете.

„Аз не казвам, че детето ни не е виновно, но това да караш други деца да наказват съученици по такъв жесток начин е неприемливо. Ако днес това е моето дете, утре то може да е вашето”, добави тя.

„Поисках обяснение от госпожата. Версията й е, че две деца са дотичали при нея, наплюти от друго. В състояние на афект, тя ги е посъветвала да му отвърнат по същия начин”, коментира директора на училището Даниела Кемчева.

„Изненадата за мен е огромна, защото г-жа Маратилова е уважаван преподавател и децата я обичат. Тя вече получи административно наказание – предупреждение за уволнение”, добави тя.

Родители на децата от 3-и „Б” клас пък се събраха в подкрепа на г-жа Маратилова. Те са на мнение, че това е инцидент провокиран от поведението на един ученик. Родител разказва, че конкретното дете системно е нарушавало дисциплината в училище. Според тях случката е момент на слабост и заради това, че учителката е била провокирана, трябва да й бъде простено.

Източник: КРОСС

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Поне да имаха по една гънка в мозъка

Две наши видни, ама много видни с чугунените си мозъци политически дами изпаднаха в истери…