Home Рубрики Скандали и клюки Жена почина след като няколко болници отказаха да я приемат за лечение

Жена почина след като няколко болници отказаха да я приемат за лечение

2 min read
0
0
8
Линейка

Жена почина, след като няколко болници в Пловдив отказаха да я приемат за лечение заради съмнения за коронавирус. Близките на починалата твърдят, че направеният впоследствие PCR тест е отрицателен.

loading...

След обичайните за сезона хрема и кашлица на третия ден тя започна да се влошава. Личният лекар ме посъветва да потърся Бърза помощ, за да я закараме в болница. Медиците дойдоха и написаха рецепта с антибиотик, която не мисля, че беше адекватна за нейното състояние. На следващия ден личният лекар повика линейката. Отново последва преглед и ни казаха, че едва ли ще я приемат без PCR тест, разказа дъщерята на болната Мирела Бочукова.

Жената допълни, че от Инфекциозна болница са и съобщили, че там няма места, при което болната е препратена към Транспортна болница и още няколко в града.

Лекар от Хирургията ми даде списък с болници, към които мога да се насоча. Стигнахме до общинската „Свети Панталеймон”. Там и сложиха системи и обясниха, че е реагирала добре на лечението. След това обаче лекарят ми каза, че тя е била с 34 градуса температура след тези часове ходене по болниците, каза още Бочукова.

Близо 18 часа за болната е търсена болница, в която да бъде настанена. В епикризата пише, че е починала на първо място от COVID, на второ – от неидентифицирана вирусна пневмония и на трето – внезапна сърдечна смърт, обясни дъщерята на болната.

КРОСС

Load More Related Articles

Check Also

Нов абсурд: Часове наред близките на мъж не знаят в коя болница е – уведомяват ги след смъртта му

Пореден абсурд. Часове наред близките на пациент не могат да открият в коя столична болниц…