Home Свят Америка САЩ обвини Русия в неспазване на американския закон за химическите оръжия

САЩ обвини Русия в неспазване на американския закон за химическите оръжия

1 min read
0
0
149
Конгресът

Администрацията на САЩ обвини Русия в неспазане на американския закон за химическото оръжие, заяви ръководителят на международния комитет на палатата на представителите Ед Ройс.

Заместникът на представителяна Държавния департамент на САЩ Робърт Паладино по-рано каза, че до 6 ноември Държавния департамент е длъжен да представи пред Конгреса доклад дали Русия спазва изискванията на американския закон за химическите оръжия. От Москва са искали до тази дата да представи пред световната общественост едва ли не официална клетва за отсъствие на планове за използване на химически оръжия и да позволи на международни специалисти достъп за инспектиране на своите химически обекти.

В противен случай САЩ заплашва да въведе втората част от санкциите, но след консултации между Държавния департамент и Конгреса.

Наглостта на Вашингрон е безочливо очевидна. На какво основание една държава ще се опитва да налага свой закон над друга държава? Поредната проява на идиотски малоумната мания на американската измет за изключителност.

Load More Related Articles

Check Also

Поредна оставка в кабинета на Доналд Тръмп

Още една министерска оставка в кабинета на Доналд Тръмп. Министърът на вътрешната сигурнос…