Home Свят Америка Тръмп обвини членове на Конгреса в изтичане на класифицирана информация

Тръмп обвини членове на Конгреса в изтичане на класифицирана информация

2 min read
0
0
11
Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини членове на Конгреса в изтичане на секретна информация от брифинги на разузнаването и нейното изкривяване.

loading...

В събота стана известно за решението на кабинета на директора на националното разузнаване на САЩ да не провежда брифинги за обезпечаване на сигурността на президентските избори пред членове на комисиите за разузнаване на Американския конгрес поради изтичане на класифицирана информация от минали срещи. Това разгневи демократите в Конгреса, които заплашиха да принудят американското разузнаване да предостави необходимата информация.

“Директорът на Националното разузнаване на САЩ Джон Ратклиф предостави информация на Комитета по разузнавателна работа на Камарата на представителите, която изтече. Независимо дали това е сторил „хлъзгавия“ Шиф ( ръководителя на комитета Адам Шиф от демократите) или някой друг – информацията изтече и най-лошото е, че те излъчиха грешна информация “, каза Тръмп на среща в Тексас.

“Той (Ратклиф – бел. ред.) е уморен от това. Той иска да го направи (да предостави информация – бел. ред.) По различен начин, защото в комисията има “мръсници”, които очевидно правят лоши неща, може би незаконно. Ще проучим това в отделно … Няма да позволим на „доносниците“ да предоставят невярна информация“, добави президентът.

По-рано Тръмп, при други случаи, неколкократно обвиняваше Шиф, че изпуска класифицирана информация в пресата и я изкривява.

Load More Related Articles

Check Also

Доналд Тръмп: САЩ следят внимателно конфликта в Нагорни Карабах

Съединените щати следят внимателно развоя на събитията в Нагорни Карабах, заяви американск…