Home Свят Америка Тръмп заплаши Иран с удар по 52 цели

Тръмп заплаши Иран с удар по 52 цели

1 min read
0
0
100
Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща да нанесе „бърз и силен удар“ по 52 цели в Иран, включително и културни обекти, в случай на нападения срещу американци.

loading...

„Нека това послужи като предупреждение, че ако Иран нанесе удар по американци или американско имущество, ние държим на мушка 52 позиции в Иран ( в съответствие с 52-та американски заложници, заловени от Иран преди много години ), някои от които от високо равнище и значими за Иран и иранската култура, и тези цели, както и самия Иран, ще бъдат подложени на бърз и силен удар. САЩ не иска повече каквито и да е заплахи“ – написа Тръмп в Twitter“.

Президентът на САЩ разкритикува Иран заради заплахите да отмъсти за убийството в Багдат на генерал Касем Сулеймани, който той нарече „терористически лидер“.

Съгласно пункт IX статия 8 от Римския статус на Международния наказателен съд, „умишленото нанасяне на удари по здания, предназначени за целите на религии, образование, изкуство, наука или благотворителност, исторически паметници, болници и места за съсредоточаване на болни и ранени, при условие, че те не са военни цели“, се явява военно престъпления.

Правилата на международното хуманитарно право задължават държавите да преследват и наказват лицата, виновни за сериозни нарушения на тези норми.

Бел. ред: Сега вече можем да очакваме да бъде скалъпена провокация от страна на САЩ, която да развърже ръцете на сатрапа от Белия дом да започне война с Иран.

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Двама души загинаха след стрелба в Walmart в Калифорния

Най-малко двама души загинаха в резултат на стрелба в дистрибуционен център на Walmart в а…