Home Свят Америка В Съединените щати за първи път бяха регистрирани над 200 хиляди случая на COVID-19 за ден

В Съединените щати за първи път бяха регистрирани над 200 хиляди случая на COVID-19 за ден

2 min read
0
0
5
Коронавирус

Случаите на коронавирусна инфекция в Съединените щати за първи път от началото на пандемията надхвърля 200 хиляди, броят на заразените се увеличава с повече от 205 хиляди за последния ден, над 1,4 хиляди души умират, според Университета на Джон Хопкинс, който обобщава данни от федералните и местните власти, а също медиите и други отворени източници.

loading...

Според университета през последните 24 часа в САЩ са регистрирани 205 557 нови случая на инфекция, а други 1404 пациенти са починали с потвърдено заболяване.

Миналата седмица чуждестранни медии, позовавайки се на университета Хопкинс, съобщиха, че на 21 ноември в САЩ са откривани рекордни 195 542 случая на инфекция на ден, но данните за събота не се появяват на уебсайта на университета.

Според университета “Джон Хопкинс” в САЩ са открити 13 092 661 случая на коронавирусна инфекция от началото на епидемията, над 264 хиляди души са починали. Повече от 4,9 милиона души са се възстановили.

В световен мащаб, според университета, повече от 61 милиона души са заразени с коронавирус, над 1,4 милиона са починали.

Load More Related Articles

Check Also

Пет жертви при стрелба в САЩ

Петима души са станали жертва на стрелба в Индианаполис, Индиана, съобщава NBC News, позов…