Home Свят Америка Въвеждат Националната гвардия в Атланта заради безредици

Въвеждат Националната гвардия в Атланта заради безредици

2 min read
0
0
25
Безредици в Атланта

Губернаторът на Джорджия Брайън Кемп обяви извънредно положение в окръг Фултън, който включва най-големия град в Атланта, поради вълнения, избухнали след смъртта на афроамериканец в Минеаполис.

loading...

“По искане на кмета Кейша Дънтс и след консултация с органите на реда и спешните служби обявих извънредно положение в окръг Фултън, за да ангажирам до 500 бойци от Националната гвардия в Джорджия за защита на хората и имуществото в Атланта”, написа губернаторът в Twitter.

Трети ден Минеаполис е обхванат от безредици. Масовите протести започнаха поради смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд. Полицаят, използвал сила по време на ареста си, е обвинен в смъртта му.

Безредици избухнаха в Минеаполис след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд в ръцете на полицията. В интернет се появиха видеоклипове, които показват, че полицаите слагат белезници на Флойд, събарят го и падат върху него трима, като единият от тях стъпва на врата му с коляното. Флойд във видеото няколко пъти казва, че не може да диша, а след това се успокоява. Флойд почина в интензивно лечение. След като започнаха безредиците, четирима полицаи бяха уволнени, а един от тях беше обвинен в небрежност.

По-късно сблъсъци с полицията, задържания и вандализъм са регистрирани в Ню Йорк, Атланта, Джорджия, Албукерке, Ню Мексико, Фонтана, Сан Хосе, Калифорния и Хюстън, Тексас.

Load More Related Articles

Check Also

Доналд Тръмп: САЩ следят внимателно конфликта в Нагорни Карабах

Съединените щати следят внимателно развоя на събитията в Нагорни Карабах, заяви американск…