Home Свят Азия Израел отново нагло е обстрелвал Дамаск с ракети

Израел отново нагло е обстрелвал Дамаск с ракети

1 min read
0
0
169
F-16

Сирийската арабска новинарска агенция съобщи, че израелски самолети са изстреляли няколко ракети в района на Дамаск, които са задействали противовъздушната отбрана. „Резултатите от агресията досега бяха ограничени до удар на един от складовете на летището в Дамаск“, цитира агенция САНА военни източници.

От сирийска страна съобщиха, че противовъздушната ѝ отбрана се е задействала и повечето от ракетите са били прихванати.

Засегнат е само един склад в района на международното летище на Дамаск, но то не е пострадало и работи нормално. По данни на телевизия “Сурия” са били свалени 8 ракети над западните и южните околности на града.

Мишени на атаката са били два сектора с военни позиции на иранските сили и на ливанското движение “Хизбула”, твърдят от Сирийския център за наблюдение на човешките права .

Според агенция Al-Watania изтребители от израелските военновъздушните сили нахлуха в ливанското въздушно пространство и имитираха нападения в южните райони на страната по време на ракетните атаки срещу Сирия. По нейна информация самолетите са се появили в небето над крайбрежния град Захрани и са направили провокативни полети на малка височина над морето.

По-рано представител на сирийското военно командване каза за Сирийската арабска новинарска агенция, че врагът е нападнал покрайнините на Дамаск. Според него израелските нападения са последвани от района на Галилея на границата с Ливан.

„Повечето въздушни цели на врага бяха поразени“, посочи той. Според военния представител само една от ракетите е ударила склада близо до летището на столицата.

Междувременно сирийският военен експерт Омар Маарбуни изрази съмнение, че целите на агресивната атака са ирански цели близо до Дамаск.

„Израел винаги търси претекст за военната си намеса и, по правило, оправдава ракетните атаки в околностите на Дамаск с присъствието на ирански бази там“, каза експертът на телевизия Сурия.

Load More Related Articles

Check Also

“Прозорец към Русия”: Свързаха моста между Русия и Китай през река Амур

На границата между Русия и Китай се състоя тържественото съединяване на двете части от авт…