Home Свят Европа 23 души починаха в Норвегия след ваксиниране с ваксината Pfizer

23 души починаха в Норвегия след ваксиниране с ваксината Pfizer

2 min read
0
0
74
Ваксиниране с Pfizer

В Норвегия 23 души са починали след са били ваксинирани с ваксина от американската компания Pfizer и германския стартъп BioNTech, съобщи Норвежката агенция по лекарствата.

loading...

Всички смъртни случаи са регистрирани сред възрастни хора над 80-годишна възраст с отслабен имунитет.

„Тези случаи не са особено тревожни. Ясно е, че тази ваксина има много малък рисков фактор, с малки изключения, когато става въпрос за пациенти в напреднала възраст с лошо здраве“, – цитира телевизионната компания NRK по думите на говорителя на агенцията Стеинар Мадсен.

За да се избегнат подобни инциденти в бъдеще, Националният здравен институт леко промени препоръките си за ваксиниране на възрастни пациенти със сериозни заболявания.

„Обичайните странични ефекти могат да допринесат за по-сериозно протичане на заболявания, съществуващи при възрастните хора“, казаха от отдела.

Ваксинацията срещу коронавирус в Норвегия с лекарство, разработено от BioNTech (разпространявано от Pfizer), започна на 27 декември, първите ваксинации бяха получени от жители на домове за възрастни хора в Осло. Към днешна дата в кралството са ваксинирани 25 000 души.

Load More Related Articles

Check Also

Ново земетресение в централна Хърватия

Ново земетресение с магнитуд 3,9 по Рихтер бе регистрирано 28 минути след полунощ в центра…