Home Свят Европа Буря отне живота на осем души в Испания и Португалия

Буря отне живота на осем души в Испания и Португалия

1 min read
0
0
105

Броят на загиналите от буря, която удари Испания, Португалия и Франция, се увеличи до 8 в събота. Регионът е засегнат от силни ветрове и проливен дъжд, информира АФП.

loading...

Властите в Мадрид съобщиха, че 32-годишна южнокорейка е починала в събота, след като върху главата й са паднали части от сграда в централната част на испанската столица. Властите поясниха, че сградата е преминала през инспекция през 2015 г., но “време като това, с проливни дъждове и вятър, води до такива фатални случаи”.

Общо трима души са загинали в Испания, включително 68-годишен холандец, в събота и петък, с което общият брой на загиналите от четвъртък вечерта до събота достигна осем души. Шестима души са загинали в Испания и двама в Португалия. В Португалия на места бяха спрени железопътните услуги, след като екстремно време предизвика наводнения на железопътните релси.

След като бурята “Елза” се насочи към Великобритания, френските, испанските и португалските власти отправиха нови предупреждения. Бурята “Фабиан” вече удари Галиция, Северозападна Испания, с ветрове със скорост от 170 километра в час. 14 полета са отменени, а други 13 са пренасочени към други райони на Испания и Португалия. 8000 домакинства в Галиция са без електрозахранване.

Парковете и гробищата в Бордо, Югозападна Франция, останаха затворени в събота, а цирк в града отмени три представления.

Оранжев код за опасно време е обявен в 15 района на Югозападна Франция. На места вятърът достига скорост от 148 километра в час. Има отменени влакове в страната.

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Днес е Парадът на победата в Москва

Точно в 10 часа днес на Червения площад в Москва започва Парадът на победата по случай 75-…