Home Свят Европа Мария Захарова: Вашингтон разработва сценарий за военна операция във Венецуела

Мария Захарова: Вашингтон разработва сценарий за военна операция във Венецуела

1 min read
0
0
111
Мария Захарова

Вашингтон разработва сценарий за военна операция във Венецуела. Решението вече е взето, заяви на редовния си брифинг говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова.

Захарова съобщи за повишена активност на американски военни делегации, които буквално наводнили района в последно време. По думите ѝ, става дума за разработването на подробен план за всестранно, включително логистично, осигуряване на силовия вариант за смяна на властта във Венецуела:

“Тук не става дума за демокрация. Опитват се да сменят властта във Венецуела. Казват, че при тази власт венецуелците живеят лошо. Не въвеждайте санкции! Оставете тази държава да живее и да се развива и сама да решава проблемите си, а не ги задълбочавайте!”

Захарова, цитирана от БНР, обърна внимание и на медийните публикации за посещение на високопоставени американски военни в колумбийския град Кукута на границата с Венецуела. Тя изтъкна, че в близост до града, но на венецуелска територия, се намира летището Санто Доминго. То разполага с една от най-дългите писти в страната и може да приеме всякакви самолети.

По-рано руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков заяви пред журналисти, че не изключва американски силов вариант за смяна на властта във Венецуела.

Load More Related Articles

Check Also

Пенс: Ние няма просто да гледаме как наши съюзници купуват оръжие от наши противници

САЩ не могат да стоят безучастно, докато съюзници от Алианса купуват оръжия от изток, заяв…