Home Свят Европа Огнен ад на московското летище Шереметиево – самолет със 78 души се приземи в пламъци. Видео

Огнен ад на московското летище Шереметиево – самолет със 78 души се приземи в пламъци. Видео

1 min read
0
0
351
Горящ самолет

Ужасяващ инцидент се разигра на московското летище “Шереметиево”. Самолет на “Аерофлот” се разби на аеропорта, след като се наложи да извърши аварийно кацане на аеропорта заради пожар на борда, предава Канал 3.

loading...

Самолетът, със 78 души на борда (73 пасажери и 5 души екипаж), излетял от “Шереметиево” за Мурманск в 18 часа. След 40 минути обаче се наложило да се върне и поискал да кацне аварийно. След два неуспешни захода накрая се стигнало до рязко снишаване и кацане, при което самолетът избухнал в пламъци.

Причината да се поиска аварийното приземяване била, че още във въздуха избухнал пожар в машината. Според първоначалната версия при рязкото кацане пламнали и двигателите, което предизвикало още по-голям пожар на земята.

Първоначално беше обявено, че всички хора на борда са евакуирани. Според ТАСС обаче един човек е загинал.

Според данни от медицинските служби поне 10 души са пострадали, като не се съобщава в каква степен. Един човек е загинал, съобщава ТАСС.

Местните служби вече са започнали разследване на инцидента. По първоначална информация причина за пожара е повреда в електрическата инсталация на машината “Сухой Суперджет 100”. Тежки метеорологични условия, пък са допринесли за проблемното кацане.

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Парадът на победата ще се проведе в Москва на 24 юни

Парадът по случай 75-годишнината от Победата във Великата Отечествена война ще се проведе …