Home Свят Европа Путин приема Ердоган в Москва

Путин приема Ердоган в Москва

1 min read
0
0
116
Путин и Ердоган

Турският президент Реджеп Ердоган днес ще посети Москва, където ще се срещне с руския си колега Владимир Путин. Двамата ще оглавят заседание на Съвета за сътрудничество на високо ниво между двете страни.

По време на заседанието ще бъдат обсъдени двустранните отношения, ситуацията в Сирия и други регионални и международни въпроси. Предвижда се и подписване на редица документи за сътрудничество между двете страни, както и среща на бизнес-делегации.

Доставката на руските ракетни комплекси С-400 също ще бъде сред темите на разговорите. Това съобщи по-рано в Москва съветникът на руския президент Юрий Ушаков.

Визитата е първо задгранично пътуване на турския държавен глава след местните избори в страната. Това ще бъде трета среща на двамата лидери за тази година. Първите две бяха на 23 януари в Москва и на 14 февруари в Сочи по време на четвъртото заседание на Астанинския формат за Сирия с участието и на Иран. Миналата година Владимир Путин и Реджеп Ердоган разговаряха общо 25 пъти на четири очи на двустранни или международни форуми.

2019 г. е обявена за година на културата и туризма на Русия в Турция и на Турция в Русия. Вечерта се очаква двамата лидери да посетят церемония по откриването ѝ с участие на артисти от Анкарската опера и балет, които ще гостуват в „Болшой театър”.

Междувременно снощи управляващата Партия на справедливостта и развитието поиска ново броене на гласовете в Анкара от Общинския избирателен съвет. По-рано в 13 от 25 района в града районните избирателни комисии отхвърлиха жалбата за цялостно ново преброяване. Очаква се решението на Висшия избирателен съвет по искането на партията на Ердоган за ново преброяване на всички гласове в Истанбул.

От ПСР поискаха и отмяна на изборите в истанбулския квартал „Бююкчекмедже” заради нередности.

Искането на опозиционната Народнорепубликанска партия за цялостно броене на гласовете в Бурса беше отхвърлено. От опозицията се оплакват, че се приемат жалбите само на Партията на справедливостта и развитието, а на различни места в страната, дори и при минимална разлика, жалбите за повторно броене на опозицията се отхвърлят от избирателните комисии.

При преброени към 18:30 часа над 80,5% от невалидните бюлетини в Истанбул, преднината на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу е над 16 000.

Load More Related Articles

Check Also

Огнен ад на московското летище Шереметиево – самолет със 78 души се приземи в пламъци. Видео

Ужасяващ инцидент се разигра на московското летище “Шереметиево”. Самолет на &…