Home Свят Европа Путин призова за промяна в траекторията на глобалното развитие

Путин призова за промяна в траекторията на глобалното развитие

2 min read
0
0
12
Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин призова да се използва настоящата криза, причинена от пандемията, като възможност за промяна на траекторията на глобалното развитие, осигуряване на равни условия за всички страни и засилване на многостранното сътрудничество, основано на принципите на международното право, съобщава РИА Новости.

loading...

„Подчертавам, че е необходимо да се използва настоящата криза като възможност за промяна на траекторията на глобалното развитие, запазване на благоприятна околна среда и климат, осигуряване на равни условия за всички страни и народи, укрепване на ефективни механизми за многостранно сътрудничество, ключови международни институции“, заяви Путин на срещата на върха на Г-20 в събота.

В същото време според него е необходимо да се разчита на Хартата на ООН, общоприетите норми и принципи на международното право.

„Именно в този подход към решаването на глобални проблеми виждаме основната задача и отговорност на Г-20 като основен форум на водещите световни икономики“, заключи руският президент.

Load More Related Articles

Check Also

Американски бомбардировач B-52 се запали над Великобритания

Стратегически бомбардировач B-52 на ВВС на САЩ е изпратил сигнал за бедствие, тъй като еди…