Home Свят Европа Русия и Турция имат „прогресивни контакти“ по отношение на Су-35

Русия и Турция имат „прогресивни контакти“ по отношение на Су-35

1 min read
0
0
109
Су-35

Москва и Анкара имат „прогресивни контакти“ във връзка с доставките на изтребители, заяви ръководителят на Федералната служба по военно-техническо сътрудничество Димитри Шугаев, предава турската Anadolu Agency.

Службата е организирала специална презентация за турските Военновъздушни сили в Истанбул, заяви Шугаев в интервю за руски медии.

Попитан за възможните доставки на руски изтребители за Турция, той заяви, че моделът СУ-35 е приорет за продажба като „първата линия на руската военна авиация“, докато СУ-57 също може да бъде продаден.

„Имаме прогресивни контакти в сферата. Все още е твърде рано да говорим за договори и да казваме, че сме стартирали нещо специфично, но въпроса се проучва, правят се консултации между специалисти и експерти“, заяви той.

По-рано на визита на авиационното изложение МАКС, президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че му е било показано последното поколение руски „стелт“ изтребители СУ-57. Той също така огледа и самолетите СУ-35, военният хеликоптер КА-52 и транспортният вертолет Ми-38.

Източник: Фокус

Load More Related Articles

Check Also

Руската външна разведка заби Валери Симеонов като пирон в кисело мляко

Директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия Сергей Наришкин не е обсъждал …