Home Свят Европа Руската външна разведка заби Валери Симеонов като пирон в кисело мляко

Руската външна разведка заби Валери Симеонов като пирон в кисело мляко

1 min read
0
0
99
Наришкин

Директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия Сергей Наришкин не е обсъждал на среща с премиера на Обединените арабски емирства (ОАЕ) освобождаването на българския бизнесмен Васил Божков, задържан по искане на България, съобщи ТАСС. Агенцията се позова на ръководителя на пресслужбата на СВР Сергей Иванов.

loading...

Наришкин посети ОАЕ на 11-12 февруари. “Директорът на СВР действително е имал твърде полезни преговори с премиера на ОАЕ, шейха на Дубай Мухамед бен Рашид Ал Мактум, но разговорът е включвал само международни проблеми в сферата на сигурността и двустранното  сътрудничество”, казал Иванов.

Той пояснил, че световните информационни агенции са раздухали слуха, че Наришкин е поискал от премиера на ОАЕ освобождаване на Васил Божков. “Информационната “патица” е пуснал не кой да е, а самият заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов. Само ниското равнище на неговата компетентност е причина да допусне, че въпросът за българския бизнесмен може да влезе в дневния ред на толкова уважавани хора”, заключил Иванов.

Източник: Сега

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Русия ще предостави на Сърбия хуманитарна помощ в борбата с коронавируса

Русия ще предостави хуманитарна помощ на Сърбия във връзка с коронавируса, съобщи пресслуж…