Home Свят Европа Сърбия получи 11 руски танка Т-72 като дарение от Руската федерация

Сърбия получи 11 руски танка Т-72 като дарение от Руската федерация

3 min read
0
0
10
Т-72

Сърбия получи 11 руски танка Т-72БМС като дарение от Руската федерация, съобщава вестник „Известия“, цитиран от Агенция “Фокус”.

loading...

Машините бяха прехвърлени в западната ни съседка, а в събота държавният глава Александър Вучич инспектира първата партида танкове, разположени на военен полигон близо до Ниш.

„Благодарен съм на Руската федерация и президента [Владимир] Путин, че помогнаха на Сърбия с това дарение“, заяви сръбският президент по време на инспекцията. От неговите думи стана ясно, че Сърбия е получила 11 нови танка Т-72БМС.

Вучич увери, че танкистите в сръбската армия са доволни от дарението на Москва. Новите танкове имат подобрена защита, навигация и контрол, което ще повиши боеготовността на сръбската армия, добави Вучич.

„Очакваме още танкове и бронирани превозни средства, които допълнително ще укрепят нашата армия и идеята за военния ни неутралитет“, заключи държавният глава на западната ни съседка.

През октомври Вучич потвърди, че Белград никога няма да наложи санкции на Русия, дори ако бъде притиснат. Страната възнамерява да защитава своите територии, без да се присъединява към никакви военни структури, категоричен бе президентът.

Load More Related Articles

Check Also

23 души починаха в Норвегия след ваксиниране с ваксината Pfizer

В Норвегия 23 души са починали след са били ваксинирани с ваксина от американската компани…